Miről ír a márciusi Alma Mater?

Pozsony |

<p>A napokban jelent meg az Alma Mater márciusi száma. A lap fő témája ezúttal a külföldi részképzés.</p>

A Fókusz rovatból megtudhatjuk, milyen cserediák programok közül választhatnak a külföldre vágyó diákok, mik ezek előnyei és hátrányai, és hogy milyen elvárásokat kell teljesíteniük, hogy elnyerjék az ösztöndíjakat. Az ezekben már részt vett diákok élménybeszámolóit és tanácsait is elolvashatjuk.  A vezércikkben RnDR. Csiba Péternek, a Selye János Egyetem rektorhelyettesének  témával kapcsolatos véleményét olvashatjuk.

A lap most is beszámol a Diákhálózat tagszervezeteinek programjairól, valamint a DH által szervezett Felvidéki Tudományos Diákköri Konferenciába és SzakGyak programban való részvétel feltételeiről. Elek József történelemtanár az aktuális nemzeti ünnepünkről, március 15-ről ismertet néhány érdekes, eddig kevésbé ismert „mozaikot”. A Magyarországon való tanulás előnyeit és hátrányait is taglalja a lap, fókuszban azzal, hogy mennyi esélye van utána az itthon való elhelyezkedésnek. A Kaleidoszkóp rovatban a nemrég bemutatott A lélek nyugalma (Pokoj v dusi) cimű szlovák film magyar főszereplőjével, Mokos Attilával beszélget Juhos Melinda. Az őszinte interjúban a színész elmondja a filmmel kapcsolatos érzéseit, a forgatás eseményeit, valamint beszámol jövőbeni terveiről.

Az Alkotások rovatban a Láthatatlan kiállításról olvashatunk élménybeszámolót. A Könyvespolcban ezúttal egy felvidéki író, Szalay Zoltán Nyelvjárás című művét ismerhetjük meg, amely nem a nyelvészettel, hanem egy csallóközi falu embert próbáló hétköznapjaival foglalkozik. A Mjúzik rovatban a megújult Petőfi Rádióról olvashatunk egy kritikát, valamint bemutatkozik a féli Devil Street nevű rockabilly zenekar.

A lap ingyenesen hozzáférhető a könyvesboltokban, művelődési házakban, mgyar közösségi házakban a Diákhálózat tagszervezeteinek rendezvényein, valamint a Diákhálózat irodájában Pozsonyban a Klarisszák utca 7-ben.  (Recska Mária)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?