Panoráma

Ismét vádat emeltek Berlusconi ellen a „bunga-bunga” partik miatt

Róma | A fiatalkorú prostituált állítólag összesen 6 millió eurót kapott a volt olasz kormányfőtől, most valahol Mexikóban él.
MTI

2018. november 17. 18:13

Berlusconi és a Szívtipró Ruby (TASR/AP-felvétel)

Hamis kijelentés és tanú megkörnyékezése címén újabb vádat emelt az olasz bíróság Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke ellen a bunga-bunga névvel elhíresült partik ügyében. 

 A vád szerint Silvio Berlusconi hamis kijelentésekre vette rá Gianpaolo Tarantini vállalkozót, akit már 1 év nyolc hónapra elítéltek. Az ügyészek szerint Berlusconi mintegy fél millió eurót utalt át Tarantininek, valamint ügyvédi költségeit is állta azért cserébe, hogy ne tanúskodjon ellene.

Az ügy hátterében a bunga-bunga névvel ismert partik állnak: 2008 és 2009 között a miniszterelnök Berlusconi római, milánói és más olaszországi rezidenciáin rendezett partikon több tucatnyi prostituált fordult meg, többségüket  Tarantini és társai közvetítették. Közöttük volt a marokkói származású Karima El Mahroug, más nevén Szívtipró Ruby, aki akkor még nem volt 18 éves. A Rubygate nevű perben Berlusconit 2014-ben másodfokon felmentették.

A mostani tárgyalást február elsejére tűzték ki a 82 éves Berlusconival szemben.

Az ügyben több eljárás is indult az utóbbi tíz évben: Berlusconi védője azt hangoztatta, hogy a nők szabad akaratukból vettek részt a partikon, az ügyészség szerint szervezett prostitúcióról volt szó. A tárgyalásokon kiderült, hogy Berlusconi drága ajándékokat adott nekik, több nőt pedig kitartott, lakást és havi megélhetést biztosítva nekik.

Az olasz jog szerint az áldozatnak tartott nőkkel szemben nem indult eljárás, de majdnem mindegyikük teljesen eltűnt a nyilvánosság elől: Ruby az utóbbi években Mexikóban élt. Korábbi olasz sajtóértesülések szerint több mint 6 millió eurót kapott Silvio Berlusconitól hallgatásáért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Ellenőrzött ünnepi menü

Gyorsvonat elé hajtott egy autó Nagysurányban, egy anya és 11 éves kislánya szörnyethaltak

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Orbán meccsen volt, miközben több ezren tüntettek ellene

Karácsonyi riport a VASÁRNAPBAN: Zlatica Kušnírová

Legfrissebb galériák
Olvasta már?