Panoráma

Tizenkilencedik századi formájában elevenedik meg a londoni Buckingham-palota

London | A legmodernebb technológiák segítségével elevenedik meg 19. századi formájában a londoni Buckingham-palota egy új kiállításon, amely szombaton nyílik meg a brit uralkodó londoni rezidenciáján, Viktória királynő születésének 200. évfordulója alkalmából.
MTI

2019. július 18. 15:36

A kivetítések és hologramok révén a tárlat látogatói a Viktória királynő legidősebb fia, VII. Eduárd király által elrendelt átalakítások előtti állapotban, élénk színekben pompázva vehetik szemügyre a palota belső tereit.

A szeptember végéig látogatható tárlaton Viktória királynő anyai oldalát is megismerhetik az érdeklődők: a kiállításon helyet kaptak egyebek között a gyerekei láb- és kézlenyomatai, valamint egy ékszeres ládika, amelyben a tejfogaikat őrizte.

"A jelenleg elérhető legmodernebb technológiát használtuk fel egy újfajta történetmeséléshez" - mondta Amanda Foreman, a tárlat társkurátora.

A kiállítás egy hollywoodi produkciós céggel együttműködve készült, aminek köszönhetően még egy korabeli keringőzést is megelevenítenek.

A tárlaton, amelyre II. Erzsébet királynő is ellátogatott a héten, Viktória királynő trónja, báli ruhája és akvarelljei is helyet kaptak.

Viktória 1837-ben, mindössze 18 évesen lépett a trónra és 1901-ben bekövetkezett haláláig uralkodott. Egészen 2015-ig ő tartotta az angol-brit monarchia abszolút uralkodási időrekordját, amelyet ükunokája, a 93 éves II. Erzsébet döntött meg.
 

Viktória királynő
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Megújul a vágsellyei állomás

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?