Panoráma

A világ tetoválóművészeinek legjobbjai találkoznak Párizsban

Párizs | A világ legjelentősebb tetoválóművészei találkoznak a párizsi Centquatre modern művészeti központban március 22. és 24. között, hogy bemutassák a maradandó testfestés művészetét a nagyközönségnek.
MTI

2013. január 19. 13:30

 

A tetoválóművészek - mintegy 270-en - modelleken mutatják be művészetüket, de felvonulással és versennyel is várják az érdeklődőket a párizsi fesztiválon - közölték a programot szervező neves francia tetoválók, Tin-tin és Piero.
    
A nagyok közül ott lesz a svájci Filip Leu, aki a japán testfestés technikáját forradalmasította, a "gótikus" művészek közül az amerikai Jack Rudy vagy Paul Booth, akik több híres metalzenész tetoválásait készítették el, valamint a japán Horijosi és még sokan mások, akiket például Londonban vagy New Yorkban a legjobbak között tartanak számon.
    
A rendezvényen előkelő helyet kapnak a franciák, valamint a nők, akik közül egyre többen gyakorolják a tetoválás egyre inkább polgárjogot nyerő művészetét. Ott lesz például Alix Ge Franciaországból, Claudia de Sabe Nagy-Britanniából és Kari Barba az Egyesült Államokból - mondták a szervezők, akik mintegy 10 ezer látogatóra számítanak.
    
Egy felmérés szerint a franciák 10 százalékának van tetoválása, a tetováltak 20 százaléka 25 és 35 év közötti, és az országban nagyjából 3500 hivatásos tetoválót tartanak számon.
    
Angelina Jolie-tól Lady Gagán és Yannick Noah-n át Johnny Hallyday-ig számos énekes és filmcsillag "varratott" magára maradandó alkotást.
    
Jérome Bosch holland festő alkotásai vagy a Sixtus-kápolna freskójának egy-egy részlete sem jelent akadályt a művészek számára, akiknek stílusa a realistától az absztraktig terjed.
    
A tetoválás technikája jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. Ma már sebészeti minőségű tűket és színezőanyagokat gyártanak, és a tetoválás törvény által előírt higiéniai szabályai is nagyon szigorúak - hangsúlyozta Tin-tin, aki a francia tetoválóművészek országos szakszervezetének az elnöke is egyben.
 
Önnek ajánljuk
Felmérés: Parlamenten kívül az MKP

Nyilvánosságra került a titkos felmérés

Mojmír Mamojka

Mamojka egyelőre marad

Robert Fico

Fico nem kíván egyebet, csak 2,99 százalékot a Hídnak

Jana Cigániková

VIDEÓ: Elszabadultak az indulatok – már a középső ujjukat mutogatják egymásnak a képviselők a parlamentben

Kucsera Miklós

Vágsellyei győzelem az érsekújvári régióderbin

hh

Férfimese a nagybetűs nőről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.