Panoráma

A legendás „bécsi villamos”

Pozsonyt és Bécset 1848 óta köti össze vasútvonal a Duna bal partján Dévényújfalun és Marcheggen keresztül. 1898-ban merült fel, hogy a két város között a folyó jobb partján helyiérdekű villamos-vasútvonal épülne.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. szeptember 24. 21:16

A terv szerint a vonal Bécs központjából a Gross–Schwechat–Fischamend–Petro­nell–Hain-burg–Berg–Köpcsény (Kittsee)-útvo­na­lon ért volna Pozsonyba. Megvalósulására 16 hosszú esztendőt kellett várni. A vonalat 1914. február 1-jén ünnepélyesen adták át, és február 5-én megindult rajta a menetrend szerinti forgalom. 
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"288932","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"311","title":"Az egykori Koronázási domb téren (Námestie Ľudovíta Štúra) áthaladó villamos a Mária Terézia-szoborral","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
A két város között rendszerint nyolc járatpár közlekedett. Az első szerelvény pozsonyi indulási ideje 4.50, az utolsóé 19.44 volt. Vasárnap és ünnepnapokon 21.00-kor is indult egy esti járat. A menetidő mindkét irányban 2 óra 20 perc volt. A pozsony–bécsi helyiérdekű vasútvonal kiinduló- és végállomása a Justi sor (a mai Vajanský rakpart) és a Koronázási domb tér (a mai Štúr tér) találkozásánál volt. A város polgárai körében hamar meghonosodott a „bécsi villamos” kifejezés, jóllehet valójában távolsági vonatról volt szó, amely rendszerint két, villamos mozdony vontatta kocsiból állt.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"288933","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"307","title":"Pozsony felé igyekvő szerelvény a ligetfalui (Petržalka) Duna-parton","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
A monarchia e két fontos váro­sának összekapcsolása kezdettől fogva nagy népszerűségnek örvendett. Az üzemelés első éve alatt nem kevesebb mint 3 millió menetjegy kelt el! A bécsi villamos a korabeli „celebek” figyelmét sem kerülte el. 1914. március 1-jén Károly főherceg és hitvese, Zita hercegnő is kipróbálta az új vonalat. Kastélyukból automobillal Gross Schwechat állomásra utaztak, majd szigorú inkognitóban, egyszerű utasként szálltak fel a II. osztályú kocsiba. A Pozsonyban lelkes éljenzéssel fogadott hercegi pár automobillal tért vissza otthonába. 
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"288934","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"Egy pozsonyi kislány a bécsi villamoson 1931-ben","typeof":"foaf:Image","width":"301"}}]]
A források egy további történelmi személyiségről is megemlékeznek a Bécsi villamos utasai között: Stefánia belga királyi hercegnőről van szó – az ő nevét viseli az egykori Stefánia, ma Štefánka kávéház a pozsonyi Védcölöp úton (Palisády). 1917-ben, az I. világháború idején, amikor Ausztriában a magyarországinál jobban akadozott az élelmiszer-ellátás, és tilos volt a kivitel Magyarországról, Rudolf főherceg özvegye már Lónyai grófnőként – és az oroszvári (Rusovce) kastély utolsó tulajdonosaként – utazott ezen a vonalon. Kellemetlenségei adódtak, mivel megpróbált két kiló mákot átvinni Ausztriába.
A Monarchia felbomlásakor átmenetileg megszakadt a közlekedés a vonalon, amelyet szlovák oldalon 1919. október 2-án, Ausztriában 1919. december 18-án újítottak meg részlegesen. Ekkor azonban már csak mindkét oldali vám- és útlevélvizsgálattal, átszállással lehetett közlekedni a két város között. A távolsági közlekedés Bécs és Pozsony között 1920. május 21-én indult meg újra.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"288935","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"A vonal átadása alkalmából kiadott képeslap.","typeof":"foaf:Image","width":"349"}}]]
A csehszlovák szakaszon, a határ közelében a ’20-as évek elején átalakították a felsővezetékeket. Ettől kezdve meglehetősen érdekes módon zajlott a mozdonyváltás. A Bécsből érkező vonatról Bergben lekapcsolták a mozdonyt, és az a szerelvény végére állva az állomástól mintegy 150 méterre, az államhatárig tolta a Pozsonyig közlekedő kocsikat. Itt várt rájuk az egyenáramú csehszlovák mozdony, amely tovább vontatta őket Pozsony felé. A vonal üzemeltetése Ligetfalu (Petržalka) Németországhoz csatolása után, 1938. október 9-én végleg leállt. A második világháború befejeztével a személyi közlekedést ezen a szakaszon azonban már nem indították újra.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"288936","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"Villamosjegy: Pozsony, Koronázási domb tér – Wien, Grossmarkthalle","typeof":"foaf:Image","width":"250"}}]]
A pozsonyi Városi Tömegközlekedés és Regionális Közlekedés Barátainak Klubja kiderítette, hogy egy mozdony 2010-ben még üzemelt egy Linz melletti regionális vonalon, viszont már megszületett a döntés a bezúzásáról. A klub ezért felvette a kapcsolatot az üzemeltetővel, amely hulladékanyagáron felajánlotta megvételre a mozdonyt. A civil szervezet óriási erőfeszítéseinek köszönhetően a mozdonyt (később egy személykocsit) sikerült megvásárolni, így azok 70 év után, 2011 októberében visszatérhettek Pozsonyba. Jelenleg folyamatban van helyreállításuk eredeti állapotukba.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"288937","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"A bécsi villamos történetét most a gyerekek is megismerhetik az új könyvből","typeof":"foaf:Image","width":"327"}}]]
 
Július Cmorej (Pozsonyi Kifli PT)
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
tunti

Hónapok óta húzódó vita az abortuszról

koronavírus

Ezért növekedett meg hirtelen az ismert fertőzöttek száma

 dohányzás

Koronavírus: nagyobb veszélyben a dohányosok

Gál Tamás

A szívünk mélyén ez a mi nemzetink

Bukovszky László

Matovičcsal egyeztetett a kisebbségi kormánybiztos

Barsi múzeum

Lemondott tisztségéről a Barsi múzeum új igazgatója

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.