2007. 07. 07. – a mágikus szám

Sokan akarnak ma, 2007. 07. 07-én házasságot kötni Szlovákiában, Európában és az egész világon. Valószínű, hogy a szerencsésnek tartott napon már alig akad egy-két szabad templom. Ma ugyanis – egy nemrég készített felmérés szerint – várhatóan háromszor annyian lépnek az oltár elé, mint a korábbi évek július 7-éin.

Már tegnap megkezdték az esküvői torták kiszállítását a Las Vegas-i cukrászdákból. Az amerikai városban jegyespárok százai mondják ma ki a boldogító igent.TASR/AP-felvételSorban álltak a jegyespárok a házasságkötő termek és templomok előtt: a házasulandó fiatalok mind július hetedikére próbáltak meg időpontot szerezni. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy különösen boldog lesz a házasságuk, ha ezen a napon esküsznek örök hűséget egymásnak.

A hetest mágikus számnak tartják világszerte, amely a teljességet szimbolizálja, háromszorosan lesz tehát szerencsés az, aki ekkor határozza el magát döntő lépésre.

A legtöbb esküvőt általában májusban tartják, de idén mégis sokan döntöttek úgy, hogy a mai nap a legmegfelelőbb időpont a lakodalomra. Az ajándékboltok is arról számoltak be: sok a megrendelés, nehéz teljesíteni a vásárlók összes kívánságát.

A Született feleségek sztárja, Eva Longoria és a francia származású kosaras, Tony Parker is úgy döntött, hogy ma, királyoknak illő pompában fog összeházasodni Párizstól délre. A pár a franciaországi Melun városában a Chateau de Vaux le Vicomte kastély falai között mondja ki a boldogító igen – írta a Daily Mail. Az eseményre az egész kastélyt kibérelték, parkostul, mindenestül. Erre még sohasem volt példa, pedig már filmet is forgattak itt. A hírességekkel, bőven „megtűzdelt“ vendégsereg két éjszakán át is élvezheti a XVII. században készült palota minden pompáját.

Az esküvői szervezkedés minden feladatát Longoria kisasszony vállalta magára. – Hogy őszinte legyek, ő csinál mindent. Én semmit sem teszek az esküvőért. Odamegyek majd, és azt mondom: „Igen”... Csak a kaját és a zenét választottam én ki. Csak ennyit csináltam” – nyilatkozta a leendő férj.

Az esküvőn készült képekért ment a licit rendesen a külföldi bulvárlapok között. Végül az OK! Magazine ígérte a legtöbb pénzt. A pár kétmillió dollárt kap majd a képekért.

Az esküvőre már előre úgy tekint a pár, mint a tökéletes házasságkötésre. „Nehezen fogom fel, hogy mi történik. Azt hiszem, csak később fogom megérteni, hogy mi van most” – nyilatkozta Tony Parker. A pár női tagja, Eva Longoria pedig már alig várja, hogy mindenkinek megmutathassa az esküvői ruháját: „Azt hiszem abban fogok aludni, miután viseltem”.

Július 7-én persze nem csak a szokásosnál sokkal több házasság köttetik majd, hanem ezen a napon hirdetik ki a Világ Hét Új Csodája világméretű szavazásának végeredményét is, meg ekkor lesznek hatalmas koncertek mind az öt kontinensen, a Föld környezetének megvédéséért (Live Earth).

Ugyanakkor az ezoterika tudományának egyik professzora, Jean-Pierre Brach arra figyelmeztetett, hogy „a számokat mindig csak történelmi környezetükkel együtt szabad értékelni”. Hozzátette: „a július 7-e körüli médiafelhajtás erősen eltúlzott és nem tesz jót a numerológia tudományágnak”. (hírszerzo, velvet, wr )

Háromszor is hetes

Párizs. Jean-Daniel Fermier francia számkutató szerint „a hetes mágikus szám, mert az anyagot jelképező 4-esnek és a szellemet jelentő 3-asnak az összege”. Idén pedig azért különösen szerencsés a helyzet, mert 2007. év 7. hónap 7-e lesz, vagyis „háromszor is hetes”. Fermier persze azt is hozzátette, hogy „még így sem tud garanciát vállalni” arra, hogy a ma kötendő valamennyi házasság boldog is lesz. ( wr )

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?