Új diákdiri a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián

Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia diákdiri-választás

2023 novemberében ismét diákdirit választottak iskolánk tanulói. Régi hagyományt követve mindig novemberben dől el, hogy intézményünkben ki veszi át a leköszönő diákdiritől a stafétabotot, azaz a diákélet irányítását az elkövetkezendő évre.

A választáson a harmadik évfolyam osztályközösségei indítanak egy-egy jelöltet, s mindent megtesznek azért, hogy a jelöltjük győzzön. A csapatok ezúttal is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a kampányba. A jelöltek az iskola központi folyosóján található faliújságokon mutatkoztak be, majd szórólapok és ínyencségek osztogatásával népszerűsítették programjukat. A kampány kicsúcsosodására a tornateremben került sor. Itt zajlott a harmadik évfolyam osztályainak kampányműsora, amelynek keretében a jelöltek részletesen ismertették programtervezetüket. A kampányt titkos szavazás követte, melynek során a diákok és tanáraik megválasztották az új diákdirit és helyettesét.

Mindig is lelkesedtem a diákrendezvényekért, a tartalmas és szórakoztató programokért. Nem véletlen tehát, hogy harmadikosként indulni akartam a diákdiri-választáson. Nagy örömömre szolgált, hogy az osztálytársaim is alkalmasnak találtak erre a pozícióra, hiszen egyhangúlag engem választottak meg osztályunk, a 3. B jelöltjének. Tudtuk, hogy a kampányt csak egy tartalmas programmal és egy ötletes kampánytémával lehet megnyerni. Ennek érdekében osztályom egy jósnő szerepébe bújtatott, aki látnoki képességeinek köszönhetően ráérez arra, milyen diákprogramok tehetnék színesebbé a következő hónapokat. E forgatókönyvből kiindulva fogtunk neki a faliújság és a szórólapok elkészítésének és kampányműsorunk összeállításának. Nagy segítségemre voltak osztálytársaim, az osztályfőnököm, sőt néhány ismerősöm is a fotózás és a zenei szerkesztés terén. Kampányműsorunk zenés bevonulással vette kezdetét, miközben egy hatásos és elgondolkodtató szöveg hangzott el, amelynek Papp László tanár úr volt a narrátora. A továbbiakban egy táncot adtunk elő, majd egy mulatós jellegű koreográfiát. Ezután egy kisfilm következett, amelyben Alekosz, az ismert valóságshow-sztár buzdította iskolatársaimat arra, hogy rám voksoljanak. A műsor befejezéseként pedig az elkövetkező időszakkal kapcsolatos elképzeléseimet ismertettem iskolatársaimmal. Végezetül szeretném elmondani, mennyire hálás vagyok a csapatnak, amely az idáig vezető úton elkísért, mindenben segítő kezet nyújtott, és a nehéz pillanatokban is motivált. Ismét bebizonyosodott, hogy az összefogásnak mekkora ereje van életünkben.

Csiba Réka diákdiri

A választást követően kiderült, hogy én veszem át a stafétabotot Fehér Mátétól, a leköszönő diákdiritől. Az osztályommal és a diákdiri-helyettessel, Ronald Milannal alig várjuk, hogy a közös munka kezdetét vegye. Hiszem, hogy megvalósuló terveinkkel, programjainkkal még tartalmasabbá és színesebbé tehetjük az iskolánkon zajló diákéletet.

Csiba Réka, az új diákdiri

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?