Karácsonyvárás a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián

Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia karácsony

Az év vége a nagy összegzések ideje. Ilyenkor mérleget készítünk a mögöttünk álló esztendőről és terveket szövünk az újra. Közben mindannyian készülődünk az év leghosszabb éjszakájára, és reménykedve várjuk, hogy legnagyobb sötétségben megszülessen az éltető szeretet fénye.

A Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián a karácsonyvárás a Mikulás-nappal indult. Bármily meglepő, a középiskolások is imádják a Mikulást, ezért – a diákönkormányzatnak köszönhetően – december 6-án hozzánk is ellátogatott kísérőivel. Édességet osztogatva járta végig az osztályokat, sőt még a tanári szobába is ellátogatott. Diákjaink közül sokan igénybe vették a népszerű Mikulás-postát, így a Mikulás névre szóló ajándékokat és jókívánságokat is kézbesített, s a kora esti órákban a kollégiumunkba is ellátogatott. December 7-én meggyújtottuk az iskola főépületének folyosóján elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját. A diákönkormányzat által szervezett meghitt ünnepségen minden osztály képviseltette magát, így a résztvevők elvihették a szeretet és összetartozás lángját saját osztályukba, akárcsak később, a további gyertyák ünnepélyes meggyújtása után. Ugyanezen a napon 87 diákunk látogatott el tanáraink kíséretében a bécsi karácsonyi vásárba. Tanulóink megtapasztalták a bécsi utcák, terek ilyenkor szokásos varázslatos hangulatát, emellett a Weltmuseum Wienbe, Ausztria legnagyobb antropológiai múzeumába is ellátogattak.

December 12-én iskolánk kollégiumának lakói szerveztek vidám hangulatú, kiruccanást a győri adventi vásárba. December 13–14-én pedig 39 diákunk és három tanárunk töltött két felejthetetlen napot a Nagykürtösi járásban az Irodalmi barangolások Nógrádban elnevezésű program keretében, melynek során ellátogattak az alsósztregovai Madách-kastélyba, a szklabonyai Mikszáth Emlékházba és a kékkői Balassiak családi temetkezési helyére.

A karácsony az ajándékozás, a rászorulók megsegítésének időszaka. Iskolánk diákjai nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház szeretetszolgálata által meghirdetett Nyilas Misi Karácsonya nevű jótékonysági akcióba, és ajándékcsomagokat ajánlottak fel a kárpátaljai magyar oktatási intézmények tanulói számára. Ezenkívül a dunaszerdahelyi Nefelejcs utcai gyerekotthon lakói számára is indult gyűjtés, amelybe szintén szép számban kapcsolódtak be diákjaink. Tanulóink emellett a Dog Azyl polgári társulás által működtetett nagymegyeri kutyamenhely javára is gyűjtöttek, hiszen a szervezetnek és a kutyusoknak is elkel a segítség.

Karácsonyváró programjaink az utolsó iskolában töltött héten is folytatódtak. December 19-én a diákdiri kezdeményezésére egy busznyi tanulónk és két tanárunk töltött el egy tartalmas napot Nagyszombatban. Délelőtt a tanulók egyik csoportja Jonathan Swift Gulliver utazásai című darabját tekintette meg a Ján Palárik Színházban, ugyanekkor a csapat másik fele a Nyugat-szlovákiai Múzeumba látogatott el. Ezután egy kellemes sétára is futotta az időből a Nagyszombat történelmi negyedében zajló karácsonyi vásár forgatagában. Ugyanezen a napon, az iskola igazgatóságának szervezésében került sor iskolánk munkatársainak hangulatos karácsonyváró és óévbúcsúztató délutánjára.

December 21-én a sporté volt a főszerep. Felvezetésként iskolánk mazsorettjei tartottak rövid látványos bemutatót, majd a röplabda és a kispályás futball szerelmesei vívtak meg egymással a karácsonyi kupáért, a kis tornateremben pedig Bench Press (fekvenyomás) versenyt rendeztünk. Ugyanezen a napon zajlott a kollégisták közösségének meghitt hangulatú, karácsonyi műsorral egybekötött ünnepi vacsorája is. December 22-én gyújtottuk meg az utolsó adventi gyertyát, majd a diákdiri által meghirdetett „Öltöztessük osztályainkat karácsonyi pompába” nevű verseny eredményhirdetése következett. A legszebben, leghangulatosabban feldíszített osztálynak járó díjat megosztva kapta az I. A és a II. A osztály. Ezt követően az osztályok osztályfőnöki órák keretében tartottak karácsonyi ünnepséget, majd a nap és az adventi időszak méltó zárásaként tanulóink ünnepi műsorát tekintettük meg a nagymegyeri katolikus templomban. Nagy köszönettel tartozunk Pál Péter kántor úrnak, aki orgonán kísérte diákjainkat. A műsor után pedig elkezdődött a mindenki által olyannyira áhított téli szünidő.

A Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia vezetősége ezúton kíván boldog új évet minden tanulójának, tanárának, alkalmazottjának, valamint a szülőknek és az iskola támogatóinak.

Papp László, az iskola tanára

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?