A szakmáról kicsit másképp

Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia szakmai nap

2024. január 31-én egy jól sikerült Szakmai nappal zárult az első félév a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián. A rendezvény gazdag programkínálatában mindenki találhatott érdeklődési körének megfelelő szakterületet, emellett természetesen teret kapott a szórakozás is. Az alábbiakban egy kis ízelítőt adunk a Szakmai nap konkrét programjaiból.

Nagy örömünkre szolgált, hogy számos külsős szakember fogadta el e napra a meghívásunkat. Közéjük tartozott Kantár Balázs (az Országos Oktatási és Ifjúsági Intézet ifjúságügyi regionális koordinátora), aki A projektmenedzsment alapjai – az ötlettől a megvalósításig címmel tartott foglalkozást, amelynek során tanulóink a mikropályázatok írásának műhelytitkait sajátíthatták el.

Vendégeink voltak továbbá Uher Hajnalka és Estera Bögiová, a Raiffeisen Bank munkatársai is, akik Bankolj velünk! című, több csoportban elhangzott előadásukban a banki ismeretek világába nyújtottak betekintést diákjaink számára. Iskolánk egykori tanulója, Bittera Réka – a Briefly szabadúszó-menedzsment rendszer egyik alapítója, akit a Forbes Magazin legutóbb a legsikeresebb 30 magyar közé is beválogatott – pedig Startup marketing címmel tartott előadást.

A szakmai nap magas színvonalához természetesen tanáraink, sőt diákjaink is hozzájárultak. Nagy sikert aratott a Küldjünk klasztereket az iskolába címmel elhangzott projektbemutató Kis Klaudia – a program mentora – és a projektbe bekapcsolódó diákok közreműködésével. Az országos szinten 2. díjat nyert projekt egy Digital Detox elnevezésű klaszter/vállalkozás tervezetét mutatta be, amely tevékenységével a fiatalok digitális technológiától való függőségének csökkentését tűzte ki célul.

Egy másik foglalkozás keretében pedig a duális képzésbe bekapcsolódott tanulóink osztották meg tapasztalataikat fiatalabb iskolatársaikkal Nagy Rozália, a duális képzés koordinátora jelenlétében.

Tanárainknak köszönhetően számos vetélkedőre, szórakoztató játékra is sor került. Bugár Bibiána és Végh Vince Informatikai kincskeresőjének lényege az volt, hogy a résztvevők kódfejtő informatikai feladatok megoldásával juthattak hozzá az épületben elrejtett „kincsekhez”. Kis Ingrid Gondolkozzunk marketing nyelven, Tóth Mónika Sulikvíz címmel vezetett játékos vetélkedőt, Csémi Ildikó pedig egy business társasjátéknál működött közre.

Nyelvészeink – Kósa Katalin, Bittera Klára, Vargová Mónika, Mészáros Ilona, Karika Henrietta és Mészáros Katalin – játékos nyelvi vetélkedőkkel járultak hozzá a nap sikeréhez.

Mindent összevetve megállapíthatjuk, hogy a szakmai nap teljesítette a küldetését. Egyrészt hozzájárult tanulóink szakmai fejlődéséhez, másrészt vidám hangulatával sikerült kizökkentenie a diákokat a szürke hétköznapok monotóniájából. Terveink szerint jövőre ismét megrendezzük a Szakmai napot a mostanihoz hasonló gazdag programkínálattal.

Papp László

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?