Selye János Egyetem: 20 éve a felsőoktatás szolgálatában

selye

Az oktatási intézmények a mai felgyorsult világunkban is meghatározó szerepet töltenek be társadalmunkban. Az egyetemességet, összességet szimbolizáló “universitas” küldetése napjainkra megváltozott. Jelenkorunk egyeteme a tudás, a kultúra és az innováció központjaként, a tudomány fellegváraként végzi tevékenységét, de a helyi közösség szolgálatában is munkálkodik.

A megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő komáromi székhelyű Selye János Egyetem az oktatás mellett a tudományosság regionális központjának szerepét betöltve vállal aktív szerepet pátriánk társadalmi, gazdasági és kulturális életében. Két évtizedes fennállása alatt közel tízezer, felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet bocsátott ki a tanulmányait sikeresen teljesítő hallgatói számára, jelentősen elősegítve a magyar értelmiségi réteg kialakulását. Az egyetem által kínált tanulmányi programok széles skálán mozognak, a gazdaságtudományoktól a református teológián át egészen a tanárképzésig terjednek. Az intézmény oktatói és kutatói a tudomány legújabb fejleményeit hozzák el a hallgatóknak, hozzájárulva ezzel a régió és a szlovákiai magyarság fejlődéséhez.

Milyen képzéseket kínál a Selye János Egyetem?

  • 15 alapszintű, 14 mesterszintű, egy osztatlan (ötéves) mesterszintű és 5 doktoranduszi tanulmányi programot.
  • Alkalmazott informatika, vállalati gazdaságtan és menedzsment, valamint a gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve a vidékfejlesztés tanulmányi programok várják az érdeklődőket Gazdaságtudományi és Informatikai Karon.
  • Kémia, biológia, matematika, informatika, angol-, magyar-, német-, szlovák nyelv és irodalom, hitoktatás és történelem tanári szakos képzések tetszőleges párosítását a Tanárképző Karon, valamint Óvodapedagógia és köznevelés moduláris képzést nappali és levelező formában.
  • Missziológia, diakónia és szociális gondoskodás és református teológia képzést a Református Teológiai Karon. A szociális szféra, az önkormányzatok, a segítő szervezetek, vagy a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház tagjaként biztos egzisztenciát jelent az itt szerzett diploma.

Mit kínálunk még?

  • Teljes körű magyar nyelvű oktatást és ügyintézést.
  • Kétnyelvű diplomát a nálunk végzett hallgatók számára: a szlovák mellett az oklevél kibocsátható angol vagy magyar nyelven is.
  • Nemzetközi tapasztalatot és itthon is kamatoztatható tudást. Nemzetközi kapcsolatok adta lehetőségek az Erasmus+ (tanulmányi mobilitás, szakmai gyakorlat, stb.), a Makovecz és a CEEPUS - ösztöndíjprogram keretén belül.
  • Gyakorlati tudást. A Tanárképző Kar gyakorlóiskolai hálózata a szakmában szerzett tapasztalattal segíti a tanári pályára igyekvőknek. A Gazdaságtudományi és Informatikai Kar Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj lehetőségével is motiválja a hallgatókat tudományos tevékenység, kutatási projektek vagy közéleti tevékenységben való részvételre. A Református Teológiai Kar a mindennapi életben való helytállásra nevel a szociális, önkormányzati és egyházi partnerintézményekben folytatott gyakorlati tapasztalatszerzéssel.
  • Pezsgő diákéletet. Az egyetem mellett működő hallgatói önkormányzat is aktívan kiveszi a részét a hallgatók érdekeinek képviseletéből, rendezvények szervezéséből, ezáltal is színesítve és gazdagítva a hallgatói életet.

A hallgatók tanulmányainak sikeres teljesítéséhez és komfortfokozatának növeléséhez nagy mértékben hozzájárul az egyetemi könyvtár, a két- és háromágyas szobákkal rendelkező felújított, korszerű kollégium, és az egyetemi sportközpont. Az egyetem, Komárom városa és a Jókai Színház által kínált kulturális programok, sportolási és szabadidős tevékenységek egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy minden hallgató megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket.

Selye János Egyetem – a legjobb választás!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?