Madáchosok Budapesten

Madáchos gimisek Budapesten

Az idei napsütéses ősz remek alkalomnak bizonyult a madáchosok már hagyományossá vált őszi budapesti kirándulására. Fontosnak tartjuk, hogy a somorjai Madách Imre Gimnázium minden diákjának egyszer alkalma nyíljon megnézni a magyar Szent Koronát, ezért erre a napra tárlatvezetéssel egybekötött Országház-látogatást szerveztünk.

Az új elsőseink, a kvintó és a 3. osztály diákjai a lenyűgöző építészeti remekmű díszes belső terei mellett láthatták Európa egyik legrégibb koronázási együttesét, a magyar koronázási ékszereket, amelyekre a nap 24 órájában díszegyenruhás honvéd koronaőrök vigyáznak.

Ezután városnéző sétára indultunk a Kossuth térről. A Olimpiai parkban megnéztük az olimpiai aranyérmes magyar sportolók nevével ellátott emléktáblákat, a Duna partján József Attila szobránál felolvastuk a költő A Dunánál című versét. A Trianoni emlékműnél a sok-sok felirat között mindenki megkereshette szülőhelyét, szülei és nagyszülei szülőfaluját. Sétánkból a Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékmű, a Magyar Tudományos Akadémia és a Szent István-bazilika sem maradhatott ki.

ujszo

A kulturális élmények mellől a szórakozás sem hiányzott. A Mystique Room látványosan berendezett szabadulószobáiban a diákok csapatokban együttműködve sok-sok furfangos lépésen keresztül fejtették meg a kiszabadulásukhoz szükséges végső kódot.

Aki az Illúziók Múzeumát választotta aktív kikapcsolódásnak, az sem csalódott. A gyerekek itt felfedezhették, milyen lenyűgöző a látásunk, az érzékelésünk, az agyunk működése, miért lát olyasmit a szemünk, amit az agyunk nem tud értelmezni. Érdekes installációk, hologramok, optikai illúziók, mind egy-egy játékos emlékeztető arról, hogy az elképzelésünk az általunk megtapasztalt világról gyakran csupán illúzió, melyekre itt a racionális, tudományos magyarázatokat is megtalálhatták.

A napot a Budapesti Operettszínház Monte Cristo grófja című fergeteges musicaljének megtekintésével zártuk. Klassz élményekkel feltöltődve érkeztünk haza.

Madách Imre Gimnázium

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?