Kiváló eredmények a német nyelvi olimpia járási fordulóján

selyés diákok sikerei a németolimpián

2024. január 18-a ismét egy jeles nap a komáromi Selye János Gimnázium életében. Ezen a napon került sor a német nyelvi olimpia járási fordulójára a Šulek gimnázium falai között. A versenyen a komáromi járás alap- és középiskolás, valamint a nyolcéves gimnáziumok legügyesebb, német nyelvet tanuló diákjai mérettették meg magukat.

Gimnáziumunkat négy tanuló képviselte az eseményen: Magyarics Amina Emma V. N, Simonics Mátyás VI. N, Mészáros Ádám IV. A és Žigo Boglárka III. C osztályos tanulók. A járási fordulón való részvétel feltétele az iskolai fordulón való sikeres szereplés volt.

Büszkék vagyunk diákjainkra, mert a kitartó, alázatos munka ezúttal is meghozta gyümölcsét. Mindkét kategóriában a legszebb eredményeket tudhatjuk magunkénak:

II. A kategória:

Magyarics Amina Emma – 1. helyezés

Simonics Mátyás – 3. helyezés

II. B kategória:

Mészáros Ádám – 1. helyezés

Žigo Boglárka – 2. helyezés

Ezúton is szívből gratulálunk tehetséges diákjainknak. A német nyelvi olimpia kerületi fordulójára 2024 márciusában Nyitrán kerül majd sor, amelyen az első és második helyezettjeink képviselik a Selye János Gimnáziumot.

A szép eredmények és a minőségi nyelvoktatás kéz a kézben járnak iskolánkban. Fontos, hogy a nyelvtanítás területén is új és elismert módszerekkel gazdagodjunk, amelyeket aztán a tanításban sikeresen alkalmazhatunk. Az említett célt volt hivatott követni a németországi továbbképzés is Hamminkeln-Dingden városában, ahol iskolánk egyik tanára vehetett részt az elmúlt évben. A nyelvtanulás mellett rendszeresen készülünk német nyelvi versenyekre, valamint a DSD-Zertifikat (Deutsches Sprachdiplom) megszerzésére is ösztönözzük és felkészítjük tanulóinkat. A megszerzett oklevéllel és bizonyítvánnyal a kezükben diákjaink előtt újabb lehetőségek nyílnak a jövőben akár egy németországi egyetemi tanulmány, akár egy sikeres szakmai élet felé. Több németországi egyetem kínálja ösztöndíjas nyári akadémiai programját diákjaink számára. Idén a rostocki egyetem kínálatával élhetünk. Nem utolsósorban tanulmányi utakat szervezünk, idén Berlin városába, az ország kultúrájának megismerése és a nyelv aktív használata céljából.

Tanulóink szép eredményei méltó példája annak, mennyire fontos szerepet játszik az idegen nyelv, azon belül is a német nyelv ismerete. Vitathatatlan, hogy régiónkban a földrajzi adottságoknak is köszönhetően a német nyelv ismerete nyújtja mindezeket az előnyöket a jövő generációja számára. Éljünk velük!

Fekete Judit és Cibulka Csilla felkészítő tanárok

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?