Gyere és tanulj egy európai egyetemen, amely megnyitja előtted a világ ajtajait!

ukf

Fenntarthatóság, biztonságos és egészséges élelmiszerek, alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz, csúcstechnológia. Tanulj a világot mozgató aktuális kihívásokról a Szlovák Mezőgazdasági Egyetemen (SPU) Nyitrán, és ZÖLD utat kap a jövőd! 

Az SPU nem csak minőségi tanulmányokat kínál az általad kedvelt területeken. Sokkal többet kínál - külföldi tanulmányi és szakmai gyakorlatokat, közvetlen kapcsolatot a gyakorlattal és jól felszerelt laboratóriumokat a saját kutatóközpontjában. Csatlakozz a kinológiai vagy vadászklubhoz, a Pasteur Diákszövetséghez vagy a Szent Svorád Sólymászklubhoz. Ússz a hat úszósávval rendelkező modern egyetemi uszodában, eddz az edzőteremben, pihenj az SPU botanikus kertjében vagy csatlakozz a Zobori Néptánccsoporthoz. Válassz az Egyetemi Sportközpont által kínált teljesítmény- és élsportprogramok széles választékából. Természetesen felújított kollégiumok és gazdag diákélet vár Nyitrán, az egyetemi városban. Az SPU él! Hogyan látják ezt maguk a diákok? Megkérdeztük őket.

Mit adott nektek a nyitrai SPU-n való tanulás? Ajánlanátok más fiataloknak ezt az egyetemet?

Peter Watter, mérnök, SPU Közgazdasági és Menedzsment Kar:

"A nyitrai SPU-n való tanulás sokat adott nekem. A minőségi oktatás mellett a külföldi szakmai gyakorlatok révén gyakorlati tapasztalatokat is szereztem. Mérnöki tanulmányaim utolsó évében az SPU és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közötti együttműködési megállapodásnak köszönhetően az OECD párizsi központjában végezhettem szakmai gyakorlatot. Visszatérésem után úgy döntöttem, hogy az SPU-n folytatom doktori tanulmányaimat, mivel tisztában voltam az egyetem által kínált lehetőségekkel. Posztgraduális tanulmányaim első évében vagyok, és máris lehetőségem nyílt arra, hogy a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumával együttműködve a szlovákiai háztartások élelmezésbiztonságának elemzésével kapcsolatos kutatásban vegyek részt. Jelenleg a belgiumi Leuveni Egyetemen végzek kutatási és képzési gyakorlatot. Az egyetemválasztást döntő fontosságúnak tartom, és más fiatalnak is mindenképpen ajánlanám, hogy a nyitrai SPU-n tanuljanak."

Dominik Selnekovič, az SPU Agrobiológiai és Élelmiszeripari Erőforrások Karának hallgatója: 

"Számomra személy szerint a Nyitrai SPU-n való tanulás volt a legjobb választás, amit csak hozhattam. A legszebb tanulmányi időszakot élem meg az egyetemen, amit elsősorban az egyetem általános környezete és a tanáraink igazán professzionális és emberi hozzáállása teremt meg. Az SPU a lehetőségek széles skáláját, minőségi oktatást kínál számomra és teret biztosít az önfejlesztéshez. Felébresztette bennem a tudomány és a kutatás iránti vágyat, ezért szívesen töltöm az időmet az egyetemen, és lelkesen járok szakmai előadásokra vagy a "laborba". A nyitrai SPU-n való tanulást más fiataloknak is ajánlom, mert magas színvonalú és Szlovákiában egyedülálló."

Miriam Mária Žilová, az SPU Európai Tanulmányok és Regionális Fejlesztési Karának hallgatója:

"Harmadik éve tanulok a nyitrai SPU-n az alapképzésen, és csak pozitív tapasztalataim vannak.  Rengeteg ismeretet szereztem a közgazdaságtan, a menedzsment, a jog és a közigazgatás területén. Gyakorlati tapasztalatokat is szereztem a szakmai gyakorlat folyamán, ami kapcsolatot teremtett számomra a valós munkakörnyezettel. Az egyetemi diákélet is változatos és dinamikus. Hallgatóként különböző tevékenységekbe kapcsolódhatunk be, kulturális és sporteseményeken vehetünk részt, vagy akár külföldön is tanulhatunk.  Az SPU-t ajánlom más fiataloknak is, mivel támogatja a diákok fejlődését, lehetőséget biztosít a minőségi kutatásra, és gyakorlati oktatást is kínál."

Natália Čmiková, mérnök, SPU Kertészeti és Tájépítészeti Mérnöki Kar: 

"A Nyitrai SPU-n való tanulás lehetőségeket és az álmaim megvalósításához vezető utat nyitotta meg előttem. Az egyetem korszerű, modern laboratóriumában a disszertációs munkám kidolgozása során, nap mint nap kutatási kérdésekre keresem a választ. Nagyszerű lehetőségem van arra, hogy Szlovákia legjobb tudósaitól tanuljak, különböző projekteken dolgozhatok, és részt vehetek tankönyvek, monográfiák, tudományos és szakmai cikkek létrehozásában. Sok új információt kapok tudományos újdonságokról a külföldi tartózkodások, szakmai gyakorlatok és nemzetközi konferenciák során. Ugyanakkor lehetőségem van különböző kultúrák megismerésére és idegennyelv-tudásom fejlesztésére is. Mindig is sokat akartam tudni, és az SPU-n folytatott tanulmányaimnak és szakembereinek köszönhetően minden nap tanulhatok."

Melina Korčok, mérnök, SPU Biotechnológiai és Élelmiszertudományi Kar: 

"Számomra, mint nemzetközi hallgató számára rendkívül értékes volt az oktatóim és az osztálytársaim hozzáállása, ami lehetővé tette, hogy könnyen beilleszkedjek az egyetem tudományos és társadalmi életébe. A tanulmányi és kutatási lehetőségek mellett az egyetemi környezet lehetőséget biztosított számomra arra is, hogy részt vegyek különböző tanórán kívüli tevékenységekben és bekapcsolódjak az egyetem életébe. Ezért döntöttem úgy, hogy doktori tanulmányaimat is az SPU-n folytatom. Lehetőségem volt több hazai és nemzetközi konferencián (pl. Franciaország, Kuba) és külföldi képzésen (Koppenhága) részt venni. Más fiataloknak is ajánlanám a Zöld Egyetemet, és azt tanácsolnám nekik, hogy ne féljenek kihasználni mindazokat a lehetőségeket, amelyeket a Nyitrai SPU kínál számukra."

Simona Bártová, bakalár, az SPU Műszaki Karának hallgatója:

"A Nyitrai SPU-n való tanulás sok szempontból adott sokat az életemben. Az első maga az oktatás. Már az alapszakos tanulmányaim során lehetőségem volt elméleti és gyakorlati ismereteket szerezni a technikáról és mindenről, ami ezzel kapcsolatos. Tanulmányaim során lehetőségem volt az egyetem laboratóriumaiban dolgozni az oktatók felügyelete alatt és az osztálytársaim társaságában. És maguk az emberek, akikkel tanulmányaim során találkoztam, nagyon fontos értéket jelentenek számomra. Nagyon jó, ha az egyetemen olyan emberekre találsz, akik támogatnak, segítenek, és akikkel megosztod az álmaidat. Az SPU lehetőséget biztosított arra is, hogy aktívan részt vegyek az egyetem történéseiben az egyetem és a kar tudományos szenátusán belül, valamint különböző kulturális és sporteseményeken. Most fejezem be mérnöki tanulmányaimat, és doktori tanulmányaimat is itt szeretném folytatni. Csak ajánlani tudom a nyitrai SPU-t."

Csatlakozz a sikeres hallgatókhoz, és írd meg a saját történetedet a Zöld Egyetemen – a Szlovák Mezőgazdasági Egyetemen, Nyitrán! Kattints a podnazelenu.sk oldalra és 2024. április 30-ig add be jelentkezésedet!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?