Eötvös Suli – a boldog iskola ökoiskola

Eötvös utcai Alapiskola állatok világnapja

Iskolánkban, a komáromi Eötvös Utcai Alapiskolában tanulóinknak lehetőségük van olyan területeken is elmélyülni, mint a fenntarthatóság, természetvédelem és ökológia, valamint rendkívül fontosnak tartjuk a diákok empátiára való nevelését is.

Az idei tanévben megrendezett háromnapos Állatok Világnapja nevű programjaink hatalmas sikert arattak tanulóink körében. A diákok széles körű oktatási programokban vettek részt, amelyek a tudománytól a művészetig terjedtek. Ez a lehetőség gazdagította a tanulási tapasztalatokat és szélesítette a diákok látókörét. Edukációs programjaink közé tartozott MVDr. Čepregiová Linda állatorvos előadása a felső tagozatosok számára és Oli Gorbunovová kutyakozmetikus bemutatója az alacsonyabb évfolyamok számára. Gyermekeink mindkét előadáson csodálatos kutyusok jótékony társaságát és barátságát élvezhették. Ezenkívül tanulóink tematikus órákon bővíthették zoológiával kapcsolatos ismereteiket, alsó tagozatos kisdiákjaink pedig az állatvilágról készült rajzaikkal díszíthették az iskola falát.

Örömmel jelenthetjük ki, hogy a közösség támogatása, a diákok elkötelezettsége és Hugó bátorítása révén a program során az adományok összértéke szinte megháromszorozta a tavalyit, így rekordmennyiségű tárgyi és pénzbeli adomány gyűlt össze. A pénzbeli adomány teljes összegét minőségi eledelek vásárlására fordítottuk. Kilencedikes fiaink több száz kiló kutyatáp elhelyezésében segítettek, a gadóci menhelyre érve pedig már volt diákjaink várták, hogy a kirakodásban segíthessenek – hisz aki eötvösös, az örökre az marad!

ujszo

Kedves Szülők,

szívből köszönjük a rengeteg segítséget, felajánlást és adományt. A menhelyi állatok és az ott dolgozók örömét látni leírhatatlan érzés volt. Köszönjük, hogy segítettek azokon, akik saját magukon nem tudnak. Hálásak vagyunk, hisz önök nélkül ez nem sikerült volna!

Kedves diákok és volt diákok,

köszönet illet titeket állhatatos munkátokért és a fáradhatatlan segítségért, mozgatórugói vagytok a gépezetnek. A remény az arcotokon, a csillogás a szemetekben és a lelkesedésetek az, amiért azt mondhatjuk, megérte a munkát! Jövőre ugyanitt, ugyanekkor ismét belevetjük magunkat a jótékonykodásba!

Az Eötvös Suli nemcsak egy hely a tanulásra, hanem egy közösség, amelyre büszkék vagyunk és amelyet mindannyian örömmel hívunk második otthonunknak.

Mgr. Szabó Sluková Michelle

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?