Élvonalban a legnagyobb szlovák szavalóversenyen

ujszo

Február 16-án a komáromi Selye János Gimnázium hat diákja vett részt a nagy hagyományú Hviezdoslavov Kubín szlovák szavalóverseny körzeti fordulóján, melyen szinte minden komáromi szlovák nyelvű alapiskola és gimnázium képviseltette magát.

A köszöntő beszéd után a versenyzőké volt a főszerep, akik sikeres produkcióikkal bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket. Az eredményhirdetéskor a zsűritagok összegző gondolatként több hasznos tanáccsal is biztatták a versenyzőket, hangsúlyozva, hogy igen felkészült és igényes produkciókkal ajándékozták meg hallgatóságukat. Ki kell emelnem, hogy szinte minden évben olyan zsűritagok értékelnek Pozsonyból, akik korábban többszörös nyertes versmondók voltak. Úgy gondolom, aki úgy ül a zsűri asztalához, hogy szívében, lelkében versmondó volt, az pontosan tudja, mi minden van egy pár perces előadás mögött.

A szavalóverseny körzeti fordulójáról idén csak az első helyezettek jutnak a járási döntőbe. Így még jobban értékeljük és büszkék vagyunk, hogy a negyedik kategóriában versben és prózában is megszereztük az első helyet, legyőzve így a szlovák gimnázium tanulóit. Vers kategóriában első helyen végzett Presinszky Emma, harmadik helyen pedig Csehi Annamária, míg prózában Száraz Ádám a második helyet szerezte meg, Naňo Nimród László pedig a kategória győztese lett. A nyolcosztályos gimnáziumunk is remekelt, Bartakovics Ádám kis-primósunk harmadik, Senkulič Dézi secundós tanulónk pedig második helyezett lett, aki a zsűri ajánlásával továbbjutott a járási döntőbe.

Ezen a patinás, akkreditált versenyen ritkaságszámba megy, hogy magyar iskolában tanuló diák a szlovák gyerekek között elviszi az első díjat. Nagyszerű érzés, hogy a „Kubín” a „Dobré slovo” szavalóverseny mellett mondhatni állandó program lett diákjaink számára, ahonnan most már komoly helyezésekkel térnek vissza. Nincs más hátra, mint hogy megköszönjem diákjaimnak a nagyszerű szereplést, a befektetett energiát. Hajrá, hajrá, márciusban versenyzünk tovább!

Králik Zsuzsanna, felkészítő tanár

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?