Betlehemezés a somorjai gimnazisták előadásában

Madách Imre Gimnázium betlehemezés

December 16-án, szombaton a somorjai Madách Imre Gimnázium tanulói a II. békei nemzetközi betlehemes találkozón mutathatták be a csallóközi hagyományokat felelevenítő műsorukat.

Maga a rendezvény roppant színvonalas volt. A felvidéki és magyarországi csoportok jelmezeikbe bújva, közös énekszóval érkeztek meg a helyi templomba. Itt a közönség rendkívül változatos produkciókat tekinthetett meg, a betlehemezés szokása ugyanis régiónként eltérő jegyeket hordoz. Talán a legkülönlegesebb a holládiak (Somogy megye) bábtáncoltató betlehemezése volt. A bábozáson kívül ugyanis a pogány kort idéző jelmezeik is nagyban különböznek a mieinktől. A rendezvény két megálmodója közül Kovács László (iskolánk volt tanára és igazgatója) az est házigazdájaként az összekötő szöveget mondta, Horváth Pál pedig maga is szerepelt a békei–sárosfai csapat előadásában. A rendezvényt követően a szervezők és a szereplők közös vacsorát költhettek el a helyi kultúrházban.

Két nappal korábban hamisítatlan vásári hangulatban mutatták be műsorukat a betlehemezőink a tejfalusi kápolna előtt. Köszönjük a meghívást és a csodálatos vendégszeretetet a tejfalusi alapiskola vezetésének és pedagógusainak.

A békei és tejfalusi műsorunk szereplői: Angyalok – Farkas Réka Rebeka, Farkas Fanni Leila és Kováč Barbara; Bojtár – Stehlík Leon, Rusňák Péter; Pásztor – Lelkes Áron; Öreg – Madocsai Márton; Narrátor – Rusňák Júlia.

MIG

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?