Berlusconi visszatérésre készül

Róma |

<p>Silvio Berlusconi volt kormányfő politikai visszatéréséről határoz a csütörtökön már második napja tanácskozó Szabadság Népe (PdL) olasz jobbközép párt. A sajtó szerint a nap folyamán megszülethet a hivatalos bejelentés.</p>

"Pártom tagjai azért ostromolnak, hogy minél előbb jelentsem be visszatérésemet. Olaszország a szakadék szélén áll, a helyzet sokkal rosszabb mint egy évvel ezelőtti leváltásomkor volt, nem maradhatok tétlen" - írta közleményében Silvio Berlusconi volt kormányfő, a PdL elnöke.

    A kijelentés arra utal, hogy a PdL korábban december 16-ra tervezett előválasztásának megtartása helyett ismét Berlusconit nevezhetik meg a párt miniszterelnök-jelöltjeként, a hivatalos döntés azonban még nem született meg.    A PdL csütörtökön folytatta a Berlusconi és az egész párt sorsáról döntő vezetőségi ülését.    "Berlusconi kész visszatérni" - írta a konzervatív Corriere della Sera. A napilap azonban úgy vélte, hogy miközben a 76 éves Berlusconi zsarolja a pártot, a jobbközép, amely húsz éven át meghatározó politikai erő volt Olaszországban, "sodródó tutajjá vált", négy hónappal a parlamenti választások előtt teljes káosz uralja. A jobbközép sorsa egész Olaszországot érinti és a demokratikus stabilitást teszi kockára - írta a Corriere.    A balközép La Repubblica értesülései szerint Berlusconi azt mondta pártja vezetőinek, csalódott bennük, senki sem bizonyult méltó utódjának. "Én vagyok a legjobb" - jelentette ki.    A többszörös olasz kormányfő október 24-én bejelentette az aktív politikából való visszavonulását, majd két nappal később ezt cáfolta.    "Nem szabad azt a benyomást kelteni partnereinkben, hogy Olaszország visszafelé halad, ez negatív az ország számára" - reagált Berlusconi visszatérésére Corrado Passera, a Monti-kormány gazdasági fejlesztési minisztere. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?