Megújul a dunaszerdahelyi Vámbéry tér

Dunaszerdahely |

<p>Október végén elkezdték a Dunaszerdahely központjában található Vámbéry teret övező panelházak felújítását.</p>

Mivel a belváros arculatát meghatározó építményekről van szó, az önkormányzat bizonyos feltételek teljesítése esetén hozzájárul a rekonstrukció költségeihez.

A Szent György-templomot övező panelházak közül elsőként a Szent György-kapu mellettit állványozták fel; a szürke tömb a tervek szerint karácsonyra új külsőt kap. Mint megtudtuk, a város főterét övező épületeknél a vajszín lesz a meghatározó. A felújítással szeptember 27-i ülésén a város képviselő-testülete is foglalkozott. Az elfogadott határozat függeléke leszögezi, hogy a város lakásegységenként 332 euróval támogatja az épületek külső hőszigetelését, ám a végösszeg lakótömbönként nem haladhatja meg a 10 ezer eurót. A belváros kiemelt részeiben a dotáció felső határa 16 600 euró lehet. A támogatást igénylőknek több feltételnek is eleget kell tenniük – így kötelesek eleget tenni a város által meghatározott, az épületek küllemére vonatkozó kívánalmaknak, az erkélyek esetében nem alkalmazhatnak egyedi megoldásokat, meg kell őrizniük a lakótömbök egységes arculatát.A városi támogatás folyósításáról a felújítási munkálatok befejeztét, illetve a használatbavételi eljárás lefolytatását követően a városi képviselő-testület dönt. Meghatározó szempont, hogy a kivitelező szem előtt tartsa a városvezetés ide vonatkozó elvárásait. Ellenkező esetben a város elállhat a dotáció folyósításától. (la) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?