Hamisított pálinkákat vontak ki a forgalomból Magyarországon

Budapest |

<p>Hamisított pálinkát vont ki a kereskedelmi forgalomból a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága; a termékeket a Kecskeméti Likőripari Zrt. állította elő - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-t.</p>

A hivatal a Kecskeméti Likőripari Zrt. pálinka-előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette.

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága tájékoztatása alapján indult hatósági eljárásban az igazgatóság megállapította, hogy a Kecskeméti Likőripari Zrt. a pálinkatörvény és a vonatkozó uniós rendelet előírásait megsértve a pálinkákat több alkalommal átminősítve hozta forgalomba.    A cégnél a vegyes pálinkákból barack, körte vagy szilvapálinkát "állítottak elő". Ezen kívül a vizsgált pálinkatételek nem gyümölcs eredetű alkoholt is tartalmaztak.    Így az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény, a hamisított élelmiszerek előállítására vonatkozó tilalmának megsértése miatt a hatóság az üzem pálinka előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A raktáron lévő pálinka termékek forgalmazását megtiltotta és elrendelte a hamisított pálinkatételek azonnali hatályú forgalomból való kivonását, visszahívását.     "Az ügyben az eljáró hatóságnál további termékvisszahívás elrendelése és bírság kiszabása folyamatban van" - olvasható a közleményben. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?