Hófehérke helyezkedik

Los Angeles |

<p>Julia Roberts családi Hófehérke-mozija vagy Kristen Stewart akciós fazonú Hófehérkéje érdekli-e jobban a nézőket? A stúdiók a premierdátumokkal sakkoznak a jegyeladások növelésére.</p>

A Relativity Studio Robertsszel forgatott Mirror Mirror című Grimm-feldolgozásának bemutatóját a nézőszám optimalizálása kedvéért csütörtökön megváltoztatták, az új premier március 30-ra csúszott. Így a korábbi 11 hétről 9 hétre csökkent a távolság a rivális Hófehérke-mozitól, a Universalnál készült Hófehér és a vadász című akciófilmtől.
A Relativity azzal magyarázta a lépést, hogy a mese premierje így közelebb került a húsvéthoz, ami hagyományosan forgalmas időszak a mozikban. Szakértők szerint nyilván az is sokat nyomott a latban, hogy a Mirrornak így nem kell megküzdenie a 21 Jump Street című vígjátékkal, ami elhalászhatta volna a közönséget a Hófehérke elől, ha nem tolták volna el a mese premierjét.
A Stewart és Chris Hemsworth főszereplésével készült Hófehér egyelőre megtartotta június 1-jei bemutató dátumát.
Jó pár évvel ezelőtt a hasonló témájú filmek - mint az 1998-ban debütált Deep Impact és az Armageddon - nyugodtan kerülhettek a mozikba alig két hónap eltéréssel, az nem befolyásolta bevételeiket. Mindkét meteoros katasztrófafilm több mint 300 millió dollárral zárta a kasszát. Az utóbbi időben azonban a stúdióknak ügyesen kell sakkozniuk a premierekkel, mert a legtöbb produkció bemutatása első néhány hetében szerzi meg bevételei zömét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?