Zelenszkij: Sok mindent elmondtam Ficónak, Szlovákiának segítenie kell Ukrajnát

zelenszkij kp

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön Mark Rutte NATO-főtitkárral tartott közös sajtótájékoztatóján közölte, sok mindent elmondott Robert Fico (Smer) miniszterelnöknek a brüsszeli találkozón. Zelenszkij szerint Szlovákiának segítenie kell Ukrajnát, különben meg fogja érezni, mire képes Vlagyimir Putyin orosz elnök – tájékoztattak a TASR tudósítói Brüsszelből.

Ez volt az első találkozó Fico és Zelenszkij között. „Beszéltem vele, négyszemközt Beszélgettünk, és ez jó” – mondta Zelenszkij, aki értékelte, hogy Szlovákia és Ukrajna miniszterelnöki szinten tart kapcsolatot.

„Ápolnunk kell a kapcsolatokat országaink között, ez fontos. Hála Istennek az ő országa nem áll háborúban. Békét kívánok a népének, nem azt, amire Putyin valójában képes” – mondta Zelenszkij.

Az ukrán elnök szerint úgy tűnik, Fico nem érzi, mi mindent okozhat Putyin. Felhívást intézett Szlovákiához, hogy támogassa Ukrajnát. „Ha mi meg nem állítjuk, Putyin nem fog megállni” – mondta.

Az ukrán elnök hangsúlyozta, Putyin azokat az országokat szereti, amelyek az ő érdekeit szolgálják. „Putyin rajong a háborúért” – folytatta, és azt hozta fel példaként, hogy amikor az ukránok megpróbálták megvédeni északi határukat, és behatoltak az oroszországi Kurszk térségébe, a helyiek amerikaiaknak, vagy NATO-katonáknak nézték őket, és nagyon meglepődtek, amikor az ukrán katonák oroszul szóltak hozzájuk – mondta Zelenszkij.

„A helyiek elhitték, hogy a NATO támadta meg őket. Putyin olyan társadalmat épített, ahol dezinformációban élnek az emberek, és most fiatalokat kerget a halálba. Védeni fogja az általa felépített világot, ezért jobb lenne, ha sikerülne megállítanunk” - mondta az újságíróknak Zelenszkij.

Beszédében megköszönte Rutténak és az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének, hogy támogatják Ukrajnát az orosz agresszióval szemben, és kijelentette, egy napon Ukrajna is tagja lesz a NATO-nak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?