Peter Kmec: Két nagy szélerőműparkot építene az állam, az egyiket keleten

Peter Kmec

Az úgynevezett zöld átalakulás részeként két nagy szélerőműparkot akar építeni állam a régiókban, elsősorban az új ipari beruházások céljaira. Az egyik Kelet-Szlovákiában lenne – mondta Peter Kmec (Hlas) helyreállítási tervért és tudásalapú gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettes a Next Green Generation EU: A jövő energetikája, amely nem feledkezik meg az emberekről című konferencián. A konferenciát a Slovenská klimatická iniciatíva szervezte Friedrich Ebert Stiftunggal közösen.

„Két nagy szélerőműparkot fogunk építeni a régiókban, hogy a nagy beruházások számára is megteremtsük a zöld energia használatának lehetőségét” – közölte Kmec.

„Ezek közé tartozik például a kelet-szlovákiai Volvo is. Az a cél, hogy Kelet-Szlovákiában szélerőműparkot építsünk, hogy ez az új, ide települő ipar is részesülhessen a megújuló energiaforrásokból” – mondta a miniszterelnök-helyettes, és hozzátette, az érkező befektetők gyakran szabják feltételül, hogy zöld energiát akarnak felhasználni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?