Az orosz hatóság szerint nemzetközi csapat szervezte a krasznogorszki terrortámadást

krasznogorszki merénylet

Nemzetközi csoport készítette elő a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadást, a szervezők között orosz állampolgárok is voltak – jelentette ki Jurij Csihancsin, az orosz pénzügyi felügyelet (Roszfinmonitoring) vezetője az orosz parlamenti felsőház költségvetési és pénzpiaci bizottságának keddi ülésén.

„Kijelenthetem, hogy egyértelműen egy nemzetközi csapatról van szó, amely különböző országok képviselőiből áll. Közép-ázsiai országok képviselőiből, európai országok képviselőiből, és sok orosz is van ott” – mondta Csihancsin a felsőház honlapján közvetített felszólalásában.

A támadást alaposan átgondoltnak minősítette, és azt hangoztatta, hogy egy nemzetközi bűnözői hálózat is részt vett benne. Részletekbe a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem bocsátkozott.

A Roszfinmonitoring vezetője szerint a Crocus City Hallban, illetve a később Dagesztánban végrehajtott terrortámadás megmutatta, hogy a hatóságok munkáján javítani kell. Ezért – mint mondta – a pénzügyi felügyelet, a belügyminisztérium, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és az ügyészség a terroristák viselkedése modellezésének korrigálásán dolgozik.

A Moszkvával határos Krasznogorszkban lévő Crocus City Hallban március 22-én este követték el a modern Oroszország történetének egyik legnagyobb terrortámadását. A merénylettel kapcsolatban, amelyben 145 ember vesztette életét és több mint 550-en megsebesültek, eddig 12 embert tartóztattak le, köztük a négy elkövetőt – Dalerzson Mirzojevet, Szaidakram Racsabalizodát, Samszidin Faridunit és Muhammadszobir Fajzovovot –, akik mind tádzsik állampolgárok.

A támadásért a Horaszán Tartomány csoport vállalta a felelősséget, amely kapcsolatban áll az Iszlám Állam terrorszervezettel. Az orosz hatóságok többször is állították, hogy Ukrajnának köze van a támadáshoz. Kijev ezt tagadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?