Erős mezőny gyűlt össze a Móder-kupán

movso
Tardoskedd |

A mocsonoki fiatalok sikerével ért véget a labdarúgó Móder-kupa 12. évfolyama. 

Móder László 2006-ban, 61. születésnapján, rövid, súlyos betegség után hunyt el. A tardoskeddi származású labdarúgó már a helyi ificsapatban felhívta magára a figyelmet, öccsével, Józseffel és Szikora Györggyel kivételes hármast alkottak. Később a pozsonyi Slovanba került, ahol a legendás Michal Vlčan edzősködése alatt bizonyította kivételes tudását.1969-ben sikerült két vállra fektetniük a neves FC Barcelonát a Kupagyőztesek Európa-kupájában. Utánozhatatlan cseleit azóta is emlegetik.

A tornagyőztes mocsonokiak meggyőző, magabiztos, harcos jó játékkal utasították maguk mögé a többieket. Valamennyi ellenfelüket lepipálták és 20:0-ás gólaránnyal fejezték be a mérkőzéssorozatot. 
A koronavírus-járvány elleni szigorú intézkedések betartása érdekében idén csak négy csapatot hívtak meg a szervezők, mivel az együtteseknek külön öltözőt kellett biztosítaniuk.

„Nem kevesebb, mint 200 liter kofola, tömérdek gyümölcscsomag és nagy mennyiségű pizza fogyott el. Egyébként az ebédszünet alatt sem lazsáltak a fiúk, hiszen tizenegyesrúgásokban mutatták meg képességeiket. Itt is a mocsonokiak jeleskedtek, ugyanis már a második körben eldőlt az elsőségük, amiért homoktöviscsomagokat, sportruhakészletet és focilabdát kaptak ajándékba” – tájékoztatott Buda Ferenc főszervező, a Lucerna Polgári Társulat elnöke.

A tavalyihoz képest idén erősebb mezőny gyűlt össze. A rekkenő hőség ellenére mindenki mindenkivel összecsapott, a találkozók játékideje 2x20 perc volt. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét volt könyvbörze, és a díjtalan fürdőzést két csapat játékosai vették igénybe.

Az esemény üde színfoltjának számított a kitüntetések átadása, amelyeket munkájukért Újhelyi Ferenc, Buda István és Brokeš Béla érdemelt ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?