Torma Gáborra emlékeztek a futók

futas
Zselíz |

32 évvel ezelőtt volt utoljára figyelemre méltó futóverseny a Garam menti kisvárosban. A rekkenő hőség ellenére idén mintegy százan vettek részt a Torma Gábor-emlékverseny 0. évfolyamán.

Nevezési díj nem volt, az emlékezésen és a megbecsülésen volt a hangsúly. A helyi Comenius Gimnázium egykori diákja egyetemistaként tragikus körülmények között vesztette életét. Voltak, akik a négy, ám akadtak olyanok is szép számban, akik a nyolc kilométert futották le.

A csupa amatőr versenyző között felismertük Béres Lajost. „Elsősorban azért futok, hogy minél tovább egészséges maradjak, és hogy ne fogjanak ki rajtam a civilizációs betegségek. A versenyzések során nagyon sok új barátra tettem szert, sok nagyvárosba és érdekes helyre is eljutottam. Zselízre azért jöttem, hogy tiszteletem tegyem Gábor emlékének” – jegyezte meg a 74 éves versenyző, aki 1995-ben szervezte meg az azóta a külföldiek körében is népszerű lekéri Zelenyák-emlékverseny első évfolyamát.

A megnyitót Kepka Márk tartotta. „Gábor igazán megérdemelte a tiszteletet. Az iskolában szinte naponta elmegyek az érettségi tablója mellett és eszembe jut, hogy számára a tanulás, a sport és a hit volt a legnagyobb érték” – szólt elismerően tanítványáról a Comenius Gimnázium tanára.

Az alapgondolatokat Csonka Ákos fogalmazta meg találóan. „Építeni, alkotni, teremteni! Ez a képviselői arc poeticám. Építeni a várost, a közösséget, a jövőt, alkotni maradandót és értéket teremteni. Idén végre összejött. Több gondolat találkozott, és létrehoztuk a Torma Gábor-emlékfutást. Tisztelgünk egy kivételes sportoló emléke előtt, akinek el kellett hagynia minket. Köszönjük mindenkinek a segítséget, már most vannak elképzeléseink az I. évfolyammal kapcsolatban” – emelte ki a futóverseny főszervezője. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?