Unokázós variációk járványra

nyugdíjas illusztráció

A klasszikus unokázós módszert járványhelyzethez igazítva használják a csalók – figyelmeztetett a rendőrség. 

Korábban azzal hívták fel az időseket, hogy unokájuk (gyerekük) autóbalesetet okozott, kórházban ápolják, és sürgősen pénzre van szüksége, például a másik fél kárának megtérítésére. Az új változat szerint az unokát a Covid-osztályon kezelik, és sürgősen be kell oltani, de a vakcináért több száz eurót kell fizetni. A készpénzért házhoz jönnek a csalók, de banki átutalással is lehet fizetni.

Különösen kegyetlen átverésről van szó, ha valóban olyan idős embert hívnak fel, akinek valamelyik hozzátartozója kórházba került. A csalók a kórház alkalmazottjának, egyenesen a kezelőorvosnak adják ki magukat. Két alapvető dolog, amit senki ne feledjen: megfertőződött személyt nem oltanak be, mivel ennek nem lenne hatása, a másik pedig, hogy nem kell több száz eurót fizetni a vakcináért. Ha ilyen telefont kapunk, az eljárás egyszerű: fel kell hívni a rokonságot, hogy ellenőrizzük, valóban bajba került-e valamelyik hozzátartozónk, továbbá felhívni a 158-at, hogy feljelentsük a csalót. A rendőrség arra is figyelmeztet, hogy a telefonos és internetes szélhámosok még mindig árulnak garantáltan hatékony csodaszereket a koronavírus ellen. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?