Alpesisí-vk – Gut-Behrami a szakági győztes női szuperóriás-műlesiklásban

Lara Gut-Behrami

A svájci Lara Gut-Behrami nyerte a női szuperóriás-műlesiklást az alpesi sízők világkupa-sorozatának mostani idényében, miután vasárnap Val di Fassában az olasz Federica Brignone mögött a második helyen végzett.

Az összetettben címvédő Brignone 59 századmásodperccel előzte meg az összetett pontversenyben is vezető Gut-Behramit, a harmadik helyen pedig a svájci Corinne Suter végzett.

A versenyt két hosszabb kényszerszünet szakította félbe, előbb Kajsa Vickhoff Lie, majd Rosina Schneeberger bukása után. A 22 éves norvég Kajsa Vickhoff Lie a pálya felső szakaszán elveszítette az egyensúlyást, és a biztonsági hálóba csapódott. Végül helikopterrel szállították kórházba.

A jelenlegi szezonban még egy szuperóriás-műlesikló versenyt rendeznek a nők mezőnyében, de annak az eredménye már nem befolyásolja Gut-Behrami pályafutása harmadik szakági elsőségét.

Érdekes

Eredmények, női szuperóriás-műlesiklás:

1. Federica Brignone (olasz) 1:14.61 perc
2. Lara Gut-Behrami (svájci) 1:15.20
3. Corinne Suter (svájci) 1:15.33

Az összetett vk állása 25 verseny után (még 8 van hátra): 1. Gut-Behrami 1227 pont, 2. Petra Vlhova (szlovák) 1040, 3. Michelle Gisin (svájci) 892

A szakági vk állása 6 verseny után (még 1 van hátra): 1. (és már bajnok) Gut-Behrami 525 pont, 2. Brignone 323, 3. Suter 310

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?