Matovič: Az önkéntes alapú átfogó tesztelés nem elég hatékony

Igor Matovič

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő szerint az önkéntes alapú átfogó tesztelés nem elég hatékony. Ezzel kapcsolatban a hétvégi tesztelés eredményeire hivatkozott, melyre csak bizonyos községekben került sor. A miniszterelnök Zuzana Čaputová államfő kijelentésére reagált, aki továbbra is az önkéntes alapú tesztelést szorgalmazza.

„Az elnök asszony velem ellentétben megengedheti magának, hogy valós felelősség nélkül nyilvánítson véleményt, és így kijelentheti, hogy önkéntessé kellene tenni a tesztelést, mert az embereknek ez tetszik” – jegyezte meg a kormányfő a központi válságstáb szerdai ülése előtt. Hozzátette: legfőbb ideje, hogy végre döntés szülessen az átfogó tesztelésről.

Arra, hogy a szakmai konzílium tagjai nem javasolják az országos tesztelést, a kormányfő azt válaszolta, hogy egyesek jelentős szabadságot élveznek, és lehet véleményük. A másik csoportba azok az emberek tartoznak, akik felelősek a kórházak állapotáért, és azért, hogy ne azok ne omoljanak össze. „Az első csoportba azok tartoznak, akiknek lehetőségük van megosztani a véleményüket, és úgy vélik, hogy jobb lenne a lockdown. A másik csoport a kormány, amelynek döntéseket kell hoznia” – fűzte hozzá.

Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter a szerdai kormányülés előtt arról beszélt, hogy figyelembe kell venni a szakmai konzílium álláspontját, ugyanakkor meg kell találni a módját a fertőzöttek kiszűrésének.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?