Módosítanák a parkolási rendszert Dunaszerdahelyen

parkolás
Dunaszerdahely |

Új parkolási rendszert dolgoz ki az önkormányzat, amelynek megalkotásához a lakosok véleményét is kikérték. A módosítás célja, hogy az adott lakótelepen élők a közelben le tudják parkolni autójukat.

A városközpontban fizetős a parkolás, óránként 50 centet kérnek az autósoktól. A fizetős zónákban kedvezményesen parkolhatnak az ott lakók. A lakótelepeken ingyenes a parkolás. Az önkormányzat tavaly februárban fogadott el új rendeletet a parkolással kapcsolatban, akkor főleg a díjszabást érintették a változások. A város holnapján olvasható tájékoztatás szerint most a megnövekedett forgalomból fakadó parkolási gondokra reflektálnának. Azzal is indokolják az új parkolási rendszer kidolgozásának szükségességét, hogy az adófizetők igényeihez igazodva minél jobb parkolási lehetőségeket kapjanak a helyi lakosok a városban.

Az online kérdőívben egyebek mellett arra is kíváncsiak voltak, hogy hány autót használ a válaszadó, milyen rendszeresen és hol parkol a járművekkel. Egyetért-e azzal, hogy azoknak, akik nem dunaszerdahelyi lakosok, fizetniük kell a parkolásért a lakóövezetekben, ellenben azoknak, akik látogatóba érkeznek a városban élőkhöz, ne kelljen parkolójegyet venniük.

„Nem reprezentatív közvéleménykutatásról van szó, az eredmények mindenképpen fontos támpontokat jelentenek majd a tervezet előkészítésénél“ – olvasható a honlapon.

Csiba Tibor a városi rendőrség parancsnoka szerint az az alapvető probléma, hogy sok az autó és kevés a parkolóhely, emellett sok szabályt nem tartanak be az autósok. Csiba megjegyezte, hogy a folyamatos ingatlanfejlesztés ellenére nem nő markánsan a város lakossága, ami azt jelenti, hogy sok új lakó nincs hivatalosan bejelentve. „Az új rendszerrel ki tudnánk szűrni ezeket az embereket.

A parkolóhelyek üzemeltetéséből származó bevétel nem lesz nagyobb, de csökkenhet a parkoló autók száma.

Trencsénben hasonló rendszer működik, ott az emberek kihasználták a rendelkezésükre álló helyeket, például garázsban, vagy a ház udvarán parkolták le az autót.“ – folytatta a városi rendőrség parancsnoka - „Az lenne a cél, hogy az adott lakótelepen élők a saját lakótömbjük előtt leparkolhassanak, a szomszédnak is legyen helye, a szolgálati autót, vagy a második személygépkocsit egy távolabbi, de ingyenes parkolóban is letehetik. Így nem állna senki a járdán, vagy a füvön. Ezt szeretnénk elérni“ – nyilatkozta Csiba Tibor.

A. Szabó László alpolgármester a készülő rendelettel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy még a bizottsági egyeztetés előtt áll a tervezet. „A lényeg az lenne, hogy az ott lakók élvezzenek előnyt a parkolásnál“ – fogalmazott az alpolgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?