A lehetséges távoktatásra is felkészültek az udvardi majthényisok

Az udvardi magyar alapiskola tanulói egyre gyakrabban használhatják a tanórákon a mobiltelefonokat és a tabletet
Udvard |

Tavasszal rövid időn belül, az elsők közt álltak át a digitális oktatásra az érsekújvári járásbeli Udvardon lévő Majthényi Adolf Alapiskolában. Kantár Balázs magyar szakos tanár és igazgatóhelyettes kisvideót is készített a gyerekeknek, amelyben az egymásra figyelés, az egymást támogatás fontosságáról volt szó.

„Amiről viszont márciusban lemaradtunk, az a tanulóinknak nyújtott személyes segítség, élő magyarázat, gyakorlati bemutató volt. A gyerekeknek nem volt alkalmuk kipróbálni, milyen a távoktatás eszközeit használni. Oliver Cromwell, a britek híres, de megosztó politikusa bölcs tanácsát követve a jelenlegi helyzetből kiindulva Istenben bízunk, de jónak látjuk felkészülni arra, ha netán kénytelenek lennénk újra átállni a távoktatásra” – mondta Kantár Balázs.

A közelmúltban a felső tagozatos tanulóknak egész napos foglalkozást tartottak, amelyen teret kaptak a mobiltelefonok és táblagépek. Az udvardi tanulók az osztályfőnökeik segítségével telepíthették saját eszközeikre a kommunikációhoz szükséges applikációkat, és közösen gyakorolták azok használatát.

„Három további foglalkozást is tartottunk. A távoktatás alapszabályairól és etikettjéről, a tananyaghoz való hozzáférésről, illetve annak feldolgozásáról, valamint az online órák gyakorlatáról. Az első két foglalkozáson jelen volt a pedagógus, ám az online órát igyekeztünk élethűen szimulálni. Az óravezető tanár egy másik teremből irányította a tevékenységet, de a teremben is volt egy segítőkész pedagógus”

– egészítette ki az elmondottakat Kantár Balázs. A Nyugatszlovákiai Energetika Alapítvány támogatásából a Kivételes iskolák projekt keretében korszerű táblagépeket is vásárolhattak. A Majthényi Adolf Alapiskolában így már a hétköznapi oktatás során is fejlesztik a tanulók digitális kompetenciáit, hogy ha ismét átállnának az online oktatásra, hatékonyabban tudjanak kommunikálni.

A koronavírus első hulláma idején az udvardi pedagógusok hatékonyan együttműködtek a hátrányos helyzetű családokkal is. Az elektronikusan megosztott tananyagot kinyomtatva juttatták el a családokhoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?