Pribilinec is látta a taksonyi futóversenyt

taksony

Milyen jó, ha van híres szülöttje egy falunak. Mert Juraj Benčík valóban szaktekintély a versenyszerű gyaloglásban. Olimpiai és világbajnokokat nevelt. És a Galánta melletti Taksonyon látta meg a világot. Neki is köszönhető, hogy a mátyusföldi faluban futóverseny bontogatja szárnyait. Legutóbb már harmadszor gyűlt össze a mezőny, hogy mindenki teljesítse a kiválasztott távot. 

Tavaly Benčík megígérte, ha 2020-ban is megrendezik a futóversenyt, ő olimpiai bajnokot hoz magával közéjük. Ez hajtotta a szervezőket egész évben. Vajon ki jön el hozzájuk? Kuzmina? Maťo Tóth? Végül Jozef Pribilinec, az 1988-as szöuli olimpia 20 km-es számának bajnoka, Benčík egykori védence érkezett, és nézte végig a Taksony utcáin lezajlott versenyt.

Négy számban lehetett rajtolni. A diákok 300 és 600 méteren indultak, összesen több mint ötvenen. Utánuk a hobbifutók mezőnye következett: 3 km-n több mint félszázan versenyeztek, és Martin Vaško (Bojničky) volt a leggyorsabb, félperces előnnyel ért célba az alsószeli Laczkó Bálint előtt. Nyolcvannál többen álltak rajthoz 10 km-en, melynek végén a Pyxida színeiben futó Matej Páleník örült az elsőségnek.

„A vártnál többen jöttek, hét közben fokozatosan emelkedett a jelentkezők száma. A szigorított feltételek között is megbirkóztunk a szervezéssel – mondta a versenyről lapunknak Miroslav Kontár, a házigazda helyi polgári társulás elnöke. – Mindkét távon magabiztos győzelem született, edzett fiatalokról van szó, nincsenek egészségi gondjaik, felszabadultan versenyezhettek. Kedves vendégeink jelenlétükkel emelték taksonyi próbálkozásunk rangját. Alkalmi beszélgetés is volt velük, aláírásokat is osztogattak. S azt hallottuk tőlük, hogy szívesen visszajönnének hozzánk.”

Érdekes

3. TAKSONYI FUTÁS utcai verseny

fiatalabb diákok, 300 m (36 induló): 1. Dominika Dugová (Myjava) 1:02. Idősebb diákok, 600 m (21): 1. Emma Páleníková (Zlaté Moravce) 2:02. 3 km (52): 1. Martin Vaško (Bojničky) 10:31, 2. Laczkó Bálint (Dolné Saliby) 11:02, 3. Ladislav Moravský (Roni Run Club) 11:16. 10 km (82): 1. (férfiak és M kategória: 1.) Matej Páleník (Pyxida) 36:27, 2. Robert Tomovič (Senec) 37:39, 3. Ján Klištinec (Šalgočka) 38:05, férfiak, M40: 2. Domonkos László 39:50, M50: 2. Tücsök Róbert (Moča) 41:50, 3. Király Mátyás (Gabčíkovo) 41:59; nők: 1. (Ž35: 1.) Zdenka Hezká (AO Šaľa) 41:06, Ž: 2. Budai Annamária 51:37, 3. Simonics Ulrika 54:01, Ž50: 3. Simonics Éva (mindketten Nesvady) 51:41.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?