Jogi lépéseket tett Harry herceg és felesége a gyermekükről készített drónfelvételek miatt

Bejelentették, mikor és hol házasodik Harry herceg

Jogi lépéseket tett az Egyesült Államokban Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő a gyermekükről készített állítólagos drónfelvételek miatt.

A sussexi hercegi pár a magánélet megsértésére hivatkozva nyújtotta be keresetét csütörtökön Los Angelesben, azt állítva, hogy egy ismeretlen személy fényképeket készített a 14 hónapos Archie-ról a család otthonában a koronavírus-járvány idején – írja a BBC hírportálja.

Harry és Meghan jelenleg Los Angelesben él, miután március végén gyakorlatilag kivonultak a brit királyi családból.

„Kaliforniában minden embert megillet a magánélethez való jog az otthonában. Ezt pedig se drónnak, se helikopternek, se telefotó-objektíveknek nincs joga megsérteni” – mondta Michael Kump, a hercegi pár ügyvédje.

A kereset szerint Harryéket állandóan lesifotósok követik, a paparazzók felkutatták a pár Los Angeles-i otthonát, ahol helikopterekkel köröznek és lyukakat vágnak a biztonsági kerítésbe.

A hercegi párnak nem ez az első hivatalos fellépése az általa korábban „tolakodónak” nevezett bulvársajtó ellen.

Meghan korábban a magánélethez való jog megsértése és szerzői jogsértés miatt indított pert a Mail on Sunday és a Mail Online kiadója ellen, amely tagadja a vádakat.

Áprilisban a házaspár bejelentette, hogy minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtó legnagyobb példányszámú lapjaival.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?