Visszavonták a Grendel Gábor ellen emelt vádat

Grendel Gábor
Pozsony |

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség visszavonta a G. Gábor parlamenti képviselő ellen emelt vádat. A politikust üzleti, bank-, posta-, telekommunikációs és adótitok megsértésével vádolták. Az ügyészség újra megvizsgálja a tanúk hitelességét a rendelkezésre álló bizonyítékok tükrében. Erről Matej Izakovič, a kerületi ügyészség szóvivője tájékoztatott pénteken.

„A Pozsony I Járásbíróság most a Büntető törvénykönyvvel összhangban kiad egy határozatot, amellyel tudomásul veszi a vád visszavonását” – közölte Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője. Az ügyet már február 13-án megkapta egy bíró, akit sorsolás útján választottak ki.

Az ügyészség szerint nem lehet kizárni, hogy a későbbiekben olyan körülményekre fog fény derülni, amelyek miatt ismét vádat emelnek Grendel Gábor ellen.

2016-ban Marián Kočner vállalkozó javaslatára a rendőrség kihallgatta Martina Ruttkayová volt újságírót. Utóbbi Grendel szerint azt mondta a nyomozónak, hogy a képviselő olyan rendőrségi dokumentumokat adott át neki, amelyek adatokat tartalmaztak Kočner banki átutalásairól.

Utóbb kiderült, hogy Ruttkayová a Threema alkalmazáson keresztül kommunikált Kočnerrel, és állítólag a vállalkozó beszélte rá őt arra, hogy valljon Grendel ellen. A kommunikáció hitelességét a Specializált Büntetőbíróság nem jogerős ítélete is igazolta.

Kočnert február 27-én nem jogerősen 19 év szabadságvesztésre ítélték váltóhamisítás miatt. Korábban Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében is vádat emeltek ellene.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?