Hatékonyabb ügyintézés Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely |

Kedden átadták az idegenrendészet új helyiségeit a Malom utcában. 

A tágas, világos váróterem és a többi helyiség távolról sem hasonlít az Ádor utcai kirendeltségen megszokott körülményekhez. „Az ügyfeleket most már a 21. századhoz méltó körülmények közt tudjuk fogadni” – jegyezte meg Denisa Saková (Smer) belügyminiszter. Nemcsak az ügyintézésre várakozók, hanem az ügyintéző rendőrök is méltóbb munkahelyen dolgozhatnak. „Nagyon reméljük, hogy ezzel a lépéssel sikerül csökkenteni a – valljuk be – jogos panaszok sorát, látom a fényt az alagút végén. Hiszem, hogy év végére valamennyi szervezési, jogi és infrastrukturális változás meghozza a gyümölcsét, és az idegenrendészet képes lesz olyan szintű szolgáltatásokat nyújtani, amilyeneket egy jogállamnak garantálnia kell” – mondta Csémi László, az Országos Határ- és Idegenrendészeti Hivatal igazgatója. 


Országos szinten a duplájára nőtt a letelepedési és a munkavállalási kérvények száma, ez alól Dunaszerdahely sem kivétel. A négy évvel ezelőtti 2404 kérvény helyett tavaly 4837 kérvénnyel foglalkoztak a dunaszerdahelyi kirendeltségen. A kérvények éves növekedése átlagosan 30 százalékos országszerte, ezzel Dunaszerdahelynek is számolnia kell. Éppen ezért itt is a műszaki lehetőségek effektív felhasználására és korszerűsítésére helyezték a hangsúlyt. Így már a kérvényeket elektronikusan is ki lehet tölteni, a jóváhagyáshoz elegendő a telefonra letöltött adatokat felmutatni a Malom utcai kirendeltségen. Az ügyintéző rendőrök pedig csak leolvassák a vonalkódot, ezzel is rövidítve az ügyintézés idejét. Van mód arra is, hogy előzetesen elektronikusan időpontot foglaljunk az ügyintézésre, emellett megmarad az úgynevezett „ad hoc”, vagyis véletlenszerű személyes ügyintézés lehetősége is, de hála az internetes előregisztrációnak, ezekre valószínűleg több idejük marad a rendőröknek. 


Nagy segítség, hogy az eddigi két ügyfélfogadás most már hatra bővült Dunaszerdahelyen. A felvázolt műszaki korszerűsítésekkel párhuzamosan Csémi László úgy gondolja, ezek együttes jótékony hatása fél éven belül már észrevehetően javítani fogja az idegenrendészet ügyintézési körülményeit. A fogadóórák nem változnak, az ügyfeleket hétfőn, szerdán és pénteken fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?