74 dartsozó Érsekkétyen

darts
Érsekkéty |

A lelkes dartsrajongók immár 5. alkalommal rendezték meg szorgos odafigyeléssel versenyüket. A férfiaknál előzetesen 73-an küldték el jelentkezésüket, közülük végül is 64-en szálltak harcba, míg a nőknél 8-an neveztek, majd 10-en mérték össze tudásukat.

„Rendkívül erős mezőny állt rajthoz, nemcsak a környékről voltak érdeklődők, de Győr, Tata, Tatabánya, Visegrád, Megyercs, Vágsellye, Komárom és Párkány is képviseltette magát. Legutóbb tíz céltábla állt rendelkezésünkre, ezek számát tizennégyre emeltük. Önbizalmat adott a versenyzőknek, hogy az erőpróbákat egyfolytában 25-30 szurkoló kísérte figyelemmel” – árulta el Varga Tibor főszervező.

Az előző próbatételen ezüstérmes komáromi Paál Richárd most a dobogó legmagasabb fokára állhatott, a nőknél pedig a kisbéri Homoki Ágnes diadalmaskodott. A környék legeredményesebb versenyzőjének a nagyölvedi Szalma Réka bizonyult. „Két évvel ezelőtt öcsém megvásárolta az első dartskészletet. Akkor kezdtem el én is dobálgatni az apró nyilakat a céltáblába, amit nagyon megkedveltem. Az első igazi versenyre idén májusig kellett várnom, ahol rögtön a harmadik helyet harcoltam ki. A mostani vetélkedő még jobbra sikeredett. Nagyszerű ellenfeleket ismertem meg, és már most izgatottan várom a soron lévő kihívásokat” – vélekedett a hölgyek kategóriájában ezüstéremmel büszkélkedő fiatal sportoló.

Az érsekkétyiek egyidejűleg többfordulós házi küzdelmeket is szerveznek. „A ligafordulók második idénye zajlik pillanatnyilag. Az élen Vrábel Róbert tanyázik. A tavaszi szezonból az érsekkétyi focicsapat egykori kapusa, Varga Szilárd került ki győztesen, aki most vette át az elsőnek járó serleget. Harminc induló közül volt a legjobb. Szittya nyáron egy komoly motoros balesetet szenvedett, így jelenleg nem versenyezhet” – tudtuk meg a főszervezőtől.

„Elcsuklott a hangom és nem voltam képes megköszönni az őszinte bíztató szavakat, amit a klubvezetéstől kaptam. Remélem, hamarosan versenyzőként is visszatérhetek közéjük” – nyilatkozta lapunknak a 45 éves Varga Szilárd, aki a közelmúltban az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet sportterápia részlegén rendezett asztalitenisz-versenyen első helyezést ért el. 

Érdekes

V. ÉRSEKKÉTYI DARTSVERSENY

Férfiak: 1. Paál Richárd (Komárom), 2. Bujna Péter (Győr), 3. Honti László (Visegrád).
Nők: 1. Homoki Ágnes (Kisbér), 2. Szalma Réka (Nagyölved), 3. Körmendi Katalin (Naszály). 
A csoportokból kiesett játékosok Lucky Loser versenyének győztese: Pándi Dániel (Tata). 
A legtöbb 180-as dobás győztese: Kubinyi Igor (Vágsellye). 
Legnagyobb kiszálló-144: Agárdi Zsolt (Környe). 
A legeredményesebb hazai versenyzők: Goras Veronika (4.) és Varga Tibor (9.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?