VR-szemüveggel legelnek az orosz tehenek

tehénke
Krasznogorszk |

A Moszkva környéki tejtermelők elégedetlenek voltak a tejhozammal, ezért úgy döntöttek, hogy VR-szemüveget adnak teheneikre, amelyek képernyőjén az állatok állandóan nyári mezőket láthatnak - az első eredmények biztatóak.

A kivetített nyári mező képétől az állatok kevésbé idegesek – állapították meg néhány napnyi tesztelés után a szakértők, akik most azt kezdik vizsgálni, hogy a tejhozamban is hoz-e javulást a tehenek szemére speciálisan kifejlesztett VR-szemüveg használata.

Előzőleg már folytak hasonló kisérletek Hollandiában és Skóciában, az ottani adatok szerint a virtuális valósággal becsapott tehenek hosszabb távon több tejet adnak, mint a valóságos mezőket bambuló társaik.

A Moszkvához közeli Krasznogorszkban nem bíztak semmit a véletlenre, az egyik farm tulajdonosa komolyzenét sugárzó hangfalakat állított be az istállókba, szerinte a klasszikusok jó hatással vannak a szarvasmarhák pszichéjére.

(hvg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?