Ismét Ipolyságon röplabdáztak a gimisek

röplabda
Ipolyság |

Már hagyományosan a honti városban, a bajnokság bölcsőjében zajlott a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságának röplabdatornája, ezúttal mindössze három iskola két-két csapatának részvételével.

A fiúknál a komáromi Selye János Gimnázium, a lányoknál a galántai Kodály Zoltán Gimnázium lett a győztes. „Nagyon kiegyensúlyozott volt a lányok tornája. Hosszú évek múltán igazán jó csapattal érkeztek a galántaiak, és sikerült megelőzniük a szinte rendre első komáromi Selye János Gimnáziumot. A fiúknál egy pillanatig sem volt kérdéses a Selye János Gimnázium diadala, fölényesen lett újra bajnok az élvonalbeli röplabda hátországából érkezett együttes – tájékoztatta lapunkat a tornákról Gajdács Mónika, a házigazda Szondy György Gimnázium matematika és kémia szakos tanára, aki diákjaival és sportágbeli barátaival kedvtelésből hódol az iskolában a röplabdának. – Van egy hobbitársaságunk, rendszeresen találkozunk, legtöbbször néhány csapatnyi játékos is összegyűlik, váltogatjuk egymást, hogy mindenki szerephez jusson. Járnak közénk diákok is, akik szeretik, élvezik a röplabdát. Mindkét csapatunk harmadikként végzett az idei tornán. A fiúktól picit többet vártunk, magukon alul teljesítettek. Idén megnyerték az Ipoly-kupát, két éve járási bajnokok, majd kerületi ötödikek lettek, így méltán reménykedtünk. A lányok picit magukon felül teljesítettek, s ez is izgalmassá tette a tornát. Sportszerű meccsek voltak, sajnálatos, hogy egyre kevesebb iskola jelentkezik. Amíg három jelentkező akad, meg fogjuk rendezni a gimibajnokságot, amely több a puszta sportversenynél, együvé tartozásunkról is szól, kapcsolattartásunk és -építésünk évenként ismétlődő eseménye.” 

Érdekes

SZLOVÁKIAI MAGYAR GIMNÁZIUMOK ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA,

Ipolyság, lányok tornája: Ipolyság (Szondy György Gimnázium)–Galánta (Kodály Zoltán Gimnázium) 0:2 (16:25, 14:25), Komárom (Selye János Gimnázium)–Ipolyság 2:0 (26:24, 25:19), Galánta–Komárom 2:0 (25:21, 25:10).
Végeredmény: 1. Galánta (Kodály Zoltán Gimnázium), 2. Komárom (Selye János Gimnázium), 3. Ipolyság (Szondy György Gimnázium).
A győztes csapat: Czuczor Eszter, Kovács Bernice, Cservenka Glória Viktória, Turcsek Rebeka Rozália, Mészáros Tamara, Gyurovszky Ágnes, Hontvári Nóra, Bedecs Klaudia.

Fiúk tornája: Komárom (Selye János Gimnázium)–Galánta (Kodály Zoltán Gimnázium) 2:0 (25:11, 25:11), Ipolyság (Szondy György Gimnázium)–Komárom 0:2 ( 13:25, 11:25), Galánta–Ipolyság 2:0 (25:18, 25:18).
Végeredmény: 1. Komárom (Selye János Gimnázium), 2. Galánta (Kodály Zoltán Gimnázium), 3. Ipolyság (Szondy György Gimnázium).
A győztes csapat: Liška Ádám, Mészáros Csaba, Lévay Máté, Jánosdeák Márk, Gyurenka Ádám, Vermes Ákos, Szeles Bence, Králik Máté, Hriňa Attila, Lakatos Gergő. Felkészítő tanár: Hengerics Péter. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?