Váltóper elnapolva

Marián Kočner
Pozsony |

A Specializált Büntetőbíróságon elnapolták a Markíza televízióra kiállított váltókról szóló per tárgyalását, ahol Marián Kočner és Pavol Rusko ül a vádlottak padján.

Szerdán tanúként hallgatták meg a vád által beidézett Ivan Cviket, aki egy ötödik váltót próbált politikusoknak, de magának a tévétárságnak is eladni. Ez a váltó 26 millió euróról szól, és Rusko állította azt ki Kočnernek. Cvik úgy tudja, akár 28 darab kétes valódiságú váltó is létezhet. Hozzátette, korábban a titkosszolgálatnak dolgozott, de már nincs kapcsolatban a szervezettel.

Michal Mandzák, Kočner ügyvédje szerint az ötödik állítólagos váltó megjelenése a per titkosszolgálati manipulációja. Szerinte védence csak négy váltót írt alá. Az ügyész, Ján Šanta szerint nem lényeges, hogy Cvik a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) ügynöke-e vagy sem.

Ruskót és Kočnert azzal vádolják, hogy 69 millió euró értékű hamis váltót állítottak ki, amelyeket aztán a Markíza televízión próbáltak behajtani. Kočnert még a Kuciak-gyilkosság megrendelésével, Ruskót pedig Sylvia Volzová ellen megrendelt, de végre nem hajtott merénylettel gyanúsítják. A váltóhamisítási ügyben folytatott per november 18-án folytatódik.

(TASR, Denník N)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?