Kávézóban találkozik a Híd és az Összefogás

Kávézóban találkozik a Híd és az Összefogás
Pozsony |

A parlamenti választás előtti együttműködésről tárgyal holnap a Híd és az Összefogás, az egyeztetést az utóbbi kezdeményezte.

A Híd a mozgalomnak küldött válaszlevelében kifejtette: „A párt tudatosítja a jelenlegi politikai folyamatok komolyságát, ezért még júniusban, a párt Országos Tanácsa döntése értelmében elsőként döntött úgy, hogy együttműködést kínál fel minden olyan pártnak, amely azonosulni tud azokkal az értékekkel, amelyeket a Híd vall”.

A Híd azt ajánlotta fel a többi pártnak, hogy induljon a listáján. Az Összefogás azonban már a holnapi tárgyalás előtt kizárta, hogy tagjai más párt listáján induljanak, és ugyanazt ajánlja, mint a Híd.

„Mozgalmunk szívesen várja a magyar összefogás listájára mindazon nem megosztó magyar politikusokat, akik dolgozni akarnak a magyar választókért” – áll a csoport közleményében.

Az Összefogás Komáromba hívta tárgyalni a Bugár Béla vezette pártot. A Híd azonban a pártvezetés sűrű programjára hivatkozva Pozsonyt javasolta a találkozó helyszínéül. A felek végül holnap délelőtt a fővárosi Au Caféban találkoznak.

A holnapi tárgyaláson a Híd küldöttségét Bugár Béla pártelnök, Ravasz Ábel alelnök és Fehér Csaba, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) vezetője alkotja. Az MKDSZ már korábban szóbeli megállapodást kötött a Híddal a választás előtti együttműködésről. Az Összefogás mozgalom képviseletében Mózes Szabolcs, Orosz Örs és Zachar Pál vesz részt a tárgyaláson.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?