Emeletes vonat és újabb késések a Pozsony – Dunaszerdahely szakaszon

jeit
Pozsony/ Dunaszerdahely |

Reggel csak az első emeletes vonat indult el pontosan a Pozsony – Dunaszerdahely szakaszon. Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter is kipróbálta az újdonságot, a többi ingázónak azonban megint késéssel indult a hét.

6.15-kor indult el a RegioJet közlekedési magántársaság első emeletes szerelvénye a dunaszerdahelyi állomásról. Úszoron Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter is felszállt a Deutche Bahntól vásárolt szerelvényre.

A társaság a közösségi portálon azt írta, hogy elsőként a Dunaszerdahelyről 6.15-kor induló zsúfolt járatra iktatják be a szerelvényt, de azt ígérik, hogy később a reggeli és a délutáni csúcsban is emeletes kocsikat indítanak, amelyeken további több száz utas foglalhat helyet.

Alžbeta Nečasová a társaság szóvivője rámutatott, hogy a RegioJet az első olyan társaság, amely egy nem elektrifikált vonalon indít emeletes szerelvényeket. Az interneten található információk szerint a 4308-as járat is három perces késéssel futott be a pozsonyi Főállomásra. Az utasok ugyan kényelmesebben érhettek célba, ám ahogy Érsek Árpád is megjegyezte a közösségi portálon, Dunaszerdahelytől az újvárosi állomásig tele volt a szerelvény.

Alžbeta Nečasovától megtudtuk, hogy naponta négy járatot szolgálnak ki az emeletes kocsival:

A Komáromból 5.49-kor induló 1770-es Rexen, a Dunaszerdahelyről hétköznap 6.15-kor induló 4308-as személyvonaton, valamint a Pozsonyból 15.13-kor és 16.35-kor induló Rexen és személyvonaton lesz több ülőhely.

A többi ingázó azonban késve érkezett meg Pozsonyba, több reggeli járat is 15-25 perces késéssel indult el Dunaszerdahelyről.

„Emeletes vonat ide vagy oda, 23 perces késéssel indultunk el”

– panaszolta egy dunaszerdahelyi olvasó.

Nečasová szerint semmi különös nem történt a vonalon, ezért feltételezhető, hogy az egyvágányos korlátoltsága miatt alakultak ki késések.

„Ha egy vonat késik, akkor az a többi járat indulását is befolyásolja“

– emlékeztetett a szóvivő.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?