Lehetséges, hogy nem Fico vezeti majd a Smer jelöltlistáját

Pozsony |

Robert Fico, a Smer-SD elnöke kész olyan döntéseket hozni, amelyek hozzásegíthetik a pártot ahhoz, hogy megnyerje a jövő évi parlamenti választásokat. Az is szóba kerülhet, hogy nem ő fogja vezetni a párt jelöltlistáját – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján.

A pártelnök azt is hozzátette: a Smer-SD színeiben mindenki indulhat, aki ma valamilyen fontos hivatalt tölt be. Ezzel többek között Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőre utalt.

Fico elmondása szerint jelenleg egyáltalán nem foglalkoznak a jelöltlistával. Emlékeztetett, hogy a listát a pártelnök javasolja, és az elnökség hagyja jóvá. Fico „higgadtan, racionálisan és pragmatikusan” akarja összeállítani a listát, hogy az a párt szempontjából a lehető legjobb legyen. Megjegyezte, hogy nem akar minden áron a lista élére nyomakodni. Ugyanakkor feltette a kérdést, hogy pártelnökként miért ne jelöltetné magát.

Fico állítása szerint a kormányfővel folyamatosan kommunikál és kölcsönösen összehangolják a lépéseiket, hogy „ne lepjék meg egymást”.

„Tisztelem Peter Pellegrinit, mint kormányfőt” – fűzte hozzá.

A párton belüli hangulatról való találgatást képtelenségnek nevezte, ugyanúgy, ahogy Kočner állítólagos üzeneteit is.

A Smer-SD elnöke elismételte: a kormány összeállításáról nem az utca vagy a médiatulajdonosok fognak dönteni, hanem a parlamenti választások. Hozzátette: sajnálja, hogy Csehszlovákia 1968-as megszállásának 51. évfordulóján a cenzúráról és a demokratikus szabályok megsértéséről kell beszélnie.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?