Szigorúbban ellenőrzik a tilosban parkolókat Léván

Léva
Léva |

Új parkolókat adtak át a Halastavak és a Szőlőhegy lakótelepeken, így a városi rendőrök mostantól szigorúbban ellenőrzik majd a tilosban parkoló gépkocsivezetőket. A parkolók kialakításakor felújították a járdákat, a vízelvezető csatornákat és hamarosan megújulnak a zöldövezetek.

Tavaly októberben kezdték el a júniusban megnyitott, Halastó lakótelepen lévő parkoló építését. A 4 ezer négyzetméteres területen 182 parkolóhelyet nyitottak, és hat helyet jelöltek ki a mozgáskorlátozott gépkocsivezetők számára. Felújították a közvilágítást és bekerítették a parkolót, amelyet új térkővel raktak ki. Az esővizet környeztbarát módon, olajszűrő víznyelőrács beépítésével vezetik el, hogy a különféle szennyeződések ne jussanak a csatornarendszerbe. Az 553 ezer eurós beruházásra a város költségvetéséből különítettek el pénzt, ősszel a parkolóhoz közeli zöldterület felújítására és negyvenöt facsemete kiültetésére további 23 ezer eurót fordítanak Léván. A telket 200 ezer euróért vásárolta az önkormányzat egy magánszemélytől. A Szőlőhegy lakótelepen százegy férőhelyes parkolót nyitottak júniusban, a munkálatokra 730 ezer eurót különítettek el a büdzséből. A Régi Szövetekezet utca, a Mély utca és a Tátrai utca kereszteződésénél lévő parkoló részét képezte a szennyvízcsatorna és a járda felújítása, a közvilágítás körszerűsítése, valamint az esővíz felfogására, a közelben lévő zöldterület öntözésére alkalmas berendezés vásárlása. Ősszel 100 ezer euró értékben vásárolnak facsemetéket a parkoló köré, a növények természetes térelválasztóként szolgálnak majd a parkoló, illetve a közelben lévő pihenőzónák és sportlétesítmények között. A harmadik, mintegy ötven férőhelyes új parkolót a Közlekedési utcában nyitnák meg. Várhatóan még idén év végéig, megépülhet a 155 ezer eurós beruházás, a költségvetés legutóbbi módosításakor a testület már elkülönítette a szükséges összeget és megrendelték a tervek kidolgozását. A városi rendőrség eddig elnéző volt azokkal szemben, akik helyhiány miatt a füves területeken, vagy a járdaszegélyen parkoltak a lakótelepeken. Mostantól szigorúbban ellenőrzik a parkolást, tájékoztatták a lakosokat Léva önkormányzati lapjában a városi rendőrség munkatársai.

Előzetes felmérések alapján a lakótelepeken az új parkolókon éjszakánként mintegy húsz állóhely marad üresen. Azok a gépkocsivezetők, akik kényelemből továbbra is a bejáratukhoz közeli zöldterületeken parkolnak, ötven eurós pénzbírságra számíthatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?