Vajna Tímea Andy Vajna örököse, de nem tudni, mennyit örökölt

Vajna Timi

Az elhunyt filmproducer bizalmi vagyonkezelőjének, az Andrew G. Vajna Revocable Trustnak Vajna Tímea az örököse és a kedvezményezettje. Így elvileg ő örökölné a sok tízmilliárdos vagyont, ám nem ennyire egyszerű a helyzet.

Andy Vajna örököseként írt alá egy TV2 csoport eladásához köthető ügyletről szóló dokumentumot a januárban meghalt filmproducer özvegye, Vajna Tímea – szúrta ki a G7, amely szerint ez alapján úgy tűnhet, hogy az 50 és 100 milliárd forint közöttire becsült vagyon az özvegyre szállhat.

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, hiszen öt éve, amikor minden érdekeltségét a vagyonkezelőjébe pakolta Andy Vajna, rengeteg támadás érte, mondván offshore cégeken keresztül üzletel és viszi ki a pénzt az országból, így az itthoni érdekeltségeit végül az AV Investmentsbe gyűjtötte össze.

A hagyatékot most az Andrew G. Vajna Revocable Trust kezeli, ám az nem tiszta, hogy pontosan mekkora vagyonról van szó, mert halála előtt a volt filmproducer megint átalakította a hozzá tartozó céghálót, és a magyarországi érdekeltségeit az offshore-hátterű amerikai Cinergi Pictures Entertainmentbe szervezte ki.

Most az látszik valószínűnek, hogy a vagyonelemekből valamennyi biztosan az Andrew G. Vajna Revocable Trustnál maradt, vagy oda került vissza, de hogy mennyi pontosan, azt nem tudni. 

(HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?