A Szepsi nyomába eredt az Ímely

felvidek

Másodszor volt tizenhat csapatos a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság országos döntője Martoson, és másodszor is az Ímely gárdája végzett az élen.

A címvédő fölényesen nyerte mérkőzéseit, harminc lőtt gólja mellett csak a döntőben került egyszer a kapujába a labda. Duplázásával a háromszoros győztes Szepsi nyomába eredt. Sirgely Mátyás, a sorrendben hetedik bajnokság főszervezője válaszolt kérdéseimre.

A bajnoki trónra az Ímely telepedett le. Eredményei alapján idén kiemelkedett a mezőnyből. Játéka is kimagasló volt? 
Szervezői elfoglaltságom miatt csak a döntőben láttam játszani a győztes csapatot, de a többiek véleménye alapján bátran mondhatom, hogy rendkívül rendezett és összeszokott együttesről van szó. A pályakörülmények ellenére magas minőségi játékkal hódították el újfent a Felvidék bajnoka címet. 

Két korábbi bajnok találkozott a döntőben. A legelső, az Udvard és a címvédő Ímely. Miért nem az udvardiaknak sikerült a duplázás?
A döntőben nyílt küzdelemre számítottunk a mezőny tényleg legjobb két csapata között. A kispályás foci minden szépségét felvonultatták, de már az első félidőben megmutatkozott a címvédő játékereje, és fölényes, 4:0-ás előnnyel zárta a játékrészt. A folytatásban viszonylag kevés idő állt az Udvard rendelkezésére, tizenkét perc alatt kellett volna megfordítania a mérkőzést, ami nem sikerült. Így vándorolt a serleg újra az ímelyi és nem az udvardi csapathoz. 

A háromszoros bajnok Szepsi már a csoportban elvérzett. Velük mi történt? 
A gárda játékosaként elmondhatom, hogy akadt egy-két gondunk a játékoskeret összeállításával, mivel a különböző sérülések – egy közvetlenül az első mérkőzés előtt történt – nehezítették meg idei szereplésünket. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az ellenfelek is évről évre nagyobb játékerőt képviselnek. Ezt az is bizonyítja, hogy háromszoros bajnokként is egyre nehezebben tudjuk leküzdeni a csoportmérkőzések akadályait. 

Idén 32 csapat nevezett, végül 29 lépett pályára. Tavaly 45 induló volt. Mivel magyarázható ez a visszaesés? Kevésbé vonzó a bajnokság? 
A visszaesést valószínűleg a kétnapos lebonyolítási rendszer eredményezte. Az idei bajnokság hosszú hétvégén zajlott, a pénteki ünnepnapon volt a selejtező Martoson, három csapat a torna előtti napokban jelezte a szervezőknek, hogy mégsem vesz részt a selejtezőn. Maga a bajnokság még mindig vonzó a csapatok számára, csupán a lebonyolítási módon és a játékkörülményeken kell változtatnunk ahhoz, hogy minél szélesebb kört tudjunk megszólítani a Felvidéken. A martosi selejtezőnek szerintem csak akkor van jövője, ha ott felépül a második műfüves pálya is, amivel sokkal kedvezőbb körülményeket teremthetnénk a részt vevő csapatoknak. 

Mi lesz azokkal, akik saját régiójukban akarnak selejtezőt játszani?
Mind a Famero Ligának, mind a Nógrád és Gömör régiónak megvan a létjogosultsága. idén is náluk zajlott a selejtező. Más térségekben ez már nem menne, mert legtöbb helyen kevés a csapat. Ezért próbálkoztunk azzal, hogy egy helyre. Martosra vigyük a selejtezőt, hogy egységesebb legyen. Csak kiütközött, hogy az indulók hetven százaléka Nyugat-Szlovákiából volt. Más, keletibb térségekből csak Szepsi, Péder és Debrőd csatlakozott. Nyugati túltengés volt a mezőnyben, a keletieknek nem kedvez a martosi selejtező, ezért a jövőben két sávban zajlana a döntő előtti csatározás. Az egyik zóna a Nagyszelmenctől Gömörig, a másik Gömörtől nyugatra terjedne. Mindkét csoportban egy torna döntene a továbbjutókról. Ebben a lebonyolításban látok potenciált. Inkább e felé hajlok. Ha ez megvalósul, akkor a martosi selejtező jövőre elmaradna.

Lesz tehát VIII. Felvidéki Labdarúgó-bajnokság is?
Nem hagyjuk abba. Igaz, idén csak 32 csapat jelentkezett, de ez így is elég sok. Próbáljuk jobban lefedni a magyarok lakta térséget. Idén nem kedvezett a lebonyolítási mód, ami a jelentkezésen és a részvételen is megmutatkozott. Reménykedem, hogy jövőre, ha a felvázolt két selejtezőcsoportban kezdünk, akkor újra bővül az indulók létszáma.
 

Érdekes

VII. FELVIDÉKI BAJNOKSÁG

Kispályás torna, országos döntő, Martos.
Csoportmérkőzések, A csoport: Ímely–YBS Dunaszerdahely 5:0, YBS Dunaszerdahely–Farnad 3:5, Ímely–Sajóvölgye 9:0, Farnad–Ímely 0:3, Sajóvölgye–Farnad 0:8, YBS Dunaszerdahely–Sajóvölgye 2:1.
Sorrend: 
 1. Ímely                              3    3    0    0    17:0    9
 2. Farnad                           3    2    0    1    13:6    6
 3. YBS Dunaszerdahely    3    1    0    2    5:11    3
 4. Sajóvölgye                    3    0    0    3    1:19    0
 

B csoport: Szepsi–Naszvad 2:3, Naszvad–Fülek 4:2, Szepsi– Balogvölgye 7:0, Fülek–Szepsi 3:2, Balogvölgye–Fülek 1:4, Naszvad–Balogvölgye 8:1.
Sorrend:
 1. Naszvad          3    3    0    0    15:5    9
 2. Fülek               3    2    0    1    9:7    6
 3. Szepsi             3    1    0    2    11:6    3
 4. Balogvölgye    3    0    0    3    2:19    0

C csoport: Zselíz–Udvard 1:0, Udvard–Sáró 2:0, Zselíz–Tornalja 5:0, Sáró–Zselíz 2:0, Tornalja–Sáró 1:4, Udvard–Tornalja 5:0.
Sorrend: 
 1. Udvard     3    2    0    1    7:1    6
 2. Zselíz       3    2    0    1    6:2    6
 3. Sáró         3    2    0    1    6:3    6
 4. Tornalja    3    0    0    3    1:14    0

D csoport: Léva–Egyházasbást 6:0, Egyházasbást–Csallóköznádasd 1:3, Léva–Debrőd 0:0, Csllóköznádasd–Léva 1:3, Debrőd–Csallóköznádasd 3:0, Egyházasbást–Debrőd 2:0.
Sorrend:
 1. Léva                        3    2    1    0    9:1    7
 2. Debrőd                    3    1    1    1    3:2    4
 3. Csallóköznádasd    3    1    0    2    4:7    3
 4. Egyházasbást         3    1    0    2    3:9    3

Negyeddöntő: Ímely–Fülek 5:0, Naszvad–Farnad 4:0, Udvard– Debrőd 5:4, Léva–Zselíz 2:2, hetesekkel a Léva nyert.

Elődöntő: Ímely–Naszvad 3:0, Udvard–Léva 1:1, hetesekkel az Udvard ment tovább.

A 3. helyért: Léva–Naszvad 5:1.

Döntő: Ímely–Udvard 5:1.

A győztes csapat: Branický Tamás, Darázs Márk, Imrich Tóth, Balogh Marek, Balogh László, Bombicz Ádám, Polgár Artúr, Varga Péter, Gál Rudolf, Šimonič Adrián, Novák Ádám, Oršolík Tamás.

Díjazottak – legjobb kapus: Diószegi Krisztián (Léva), legjobb mezőnyjátékos: Matej Benča (Naszvad), gólkirály: Bombicz Ádám (Ímely) – 18 gól, legnagyobb színész: Smiknya Lajos (Léva).

Góllista: 1. (gólkirály) Bombicz Ádám (Ímely) 18 gól, 2. Matej Benčaj (Naszvad) 13, 3–4. Smiknya Lajos és Rakicza Vilmos (mindketten Léva) 7–7.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?