Pellegrinit zavarja a jelöltek magas száma

Peter Pellegrini

Peter Pellegrini kormányfő nagy reményeket fűz az államfőválasztáshoz, éjjel pedig alig fogja várni az eredményt. Ezt szombat délután jelentette ki, miután leadta a szavazatát a besztercebányai Ján Bakoss Alapiskolában.

„Nagyon szeretném, ha a választásokon a lehető legtöbb választó részt venne, mert ez azt bizonyítaná, hogy az emberek érdeklődnek a közügyek iránt, és ez lenne a helyes. Szilárdan hiszem, hogy jól fognak választani, és ha nem lesz meg a győztes az első fordulóban, a második körbe két felelősségteljes jelöltet fognak tovább juttatni, akik két hét múlva küzdenek meg az elnöki palotáért” – mondta Pellegrini.

Ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy az elnöki hivatal iránt nagyobb tiszteletet kellene tanúsítanunk.

„Engem zavar a jelöltek ilyen magas száma – 13 -, mert ez annak a jele, mintha sokan gondolnák úgy, hogy elnökké válhatnak. Nagyobb tiszteletet kellene tanúsítanunk a hivatal iránt”

– mondta a kormányfő.

Nem akart találgatásokba bocsátkozni a választási részvétellel kapcsolatban, csak annyit mondott, hogy „minden választás, melyen magas a részvételi arány, Szlovákia érettségéről tanúskodik.

"Minden jövőbeni elnök számár az lenne a legjobb, ha a lehető legerősebb mandátummal rendelkezne, és a lehető legtöbb ember szavazna rá” – tette hozzá Pellegrini.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?