A civil szervezetek feljelentést tettek Kotleba óriásplakátjai miatt

Marián Kotleba
Pozsony |

Az Emberi Jogi Intézet (IĽP), a Slovak Political Watchdog (SPW) és a Szivárványos Szlovákia (Dúhové Slovensko n.o) civil szervezetek hétfőn feljelentést tettek az ĽSNS párt és annak államfőjelöltje, Marian Kotleba ellen. Úgy vélik ugyanis, hogy Kotleba "A család férfi és nő. Stop LGBT!" feliratú óriásplakátjai diszkriminációra és az emberi jogok megsértésére szólítanak fel a lakosság egy részének kárára.

 

"Minden arra utal, hogy megsértették a büntető törvénykönyv 424-es paragrafusát, amely a szexuális irányultság miatti gyűlöletkeltésről szól. Valóban megfontolandó, hogy a Stop LGBT! szókapcsolat nem tekinthető-e bizonyos személyek elleni fizikai támadásra való felszólításnak, tekintettel arra, hogy ki mondja ezt, de az értelmezést a bíróságra hagyom" – mondta Daniel Grejták, az IĽP jogásza.

A civil szervezetek egy petíciót is indítottak, mellyel azt a céget akarják megszólítani, amely bérbe adta a hirdetőfelületet. Azt akarják elérni, hogy távolítsa el a kifogásolt tartalmat. A petíciót az első napon több mint háromezer-ötszázan írták alá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?