Elöljáró és szakreferens helyett automatizált sorompó lesz Párkányban

Párkány
Párkány |

A párkányi képviselő-testület januári ülésén kisebb módosításokkal hagyta jóvá az idei év költségvetését. Az új hivatali pozíciók létrehozása helyett a nyári rendezvények, illetve a kultúra támogatására, valamint a városközpont fejlesztésére szavaztak.

 

A beterjesztett költségvetés két új hivatali funkció (elöljáró és ifjúsággal, illetve iskolaüggyel foglalkozó szakreferens) létrehozásával számolt. Ez a hivatali bérköltségek 17 százalékos emelésével jár volna. Eugen Szabó polgármester az elöljárói és referensi pozíció létrehozása mellett érvelt. Hivatali elöljáróra a polgármester szerint azért van szükség, hogy legyen, aki teljes munkakörben foglalkozik a válságmenedzsmenttel (tűz, árvíz, lakossági mozgósítás, migránsáradat, terrorveszély), a stratégiai tervezéssel és a szakosztályok munkájának koordinálásával. Szabó szerint Párkányban egy ifjúsággal és iskolaüggyel foglalkozó szakreferensre is szükség van, mert kell valaki, aki teljes munkaidőben tud foglalkozni a 18 évnél idősebb fiatalokkal, és hatékonyabbá teheti az oktatási intézmények együttműködését, valamint koordinálja azokat a rendezvényeket (Mobilitás hete, Föld napja, Bringával a munkába, advent), amelyekbe a város az elmúlt négy évben kapcsolódott be, és sok pluszmunkával járnak.

 

Az elöljárói poszt létrehozását a képviselők egy része támogatta. Érvként hangzott el, hogy a  Párkány környéki települések nagy részén van hivatali elöljáró. Ellenvetésként azonban felmerült, hogy ezeken a helyeken – Párkánytól eltérően – az alpolgármester nem teljes munkaviszonyban dolgozik. Csepregi Zoltán független képviselő úgy véli, hogy mivel a hivatalnak a tavalyi évben a jóváhagyott költségvetéshez képest 4 százalékot sikerült spórolni  a bérköltségeken, és az idei tervezetet is hasonló tartalékkal fogadták el, a polgármesternek – ha ragaszkodik hozzá – van lehetősége arra, hogy elöljáróval és szakreferenssel bővítse a hivatali alkalmazottak számát. Csepregi a két pozíció létrehozását nem támogatta. A hivatalban jelenleg 40 személy dolgozik. Elhangzott az a felvetés is, hogy a hivatalban végezzenek perszonális auditot, tehát vizsgálják meg, hogy az egyes szakosztályok milyen hatékonysággal működnek.

A testület végül úgy döntött, hogy a két új pozíció létrehozására szánt keretösszeget nem hagyja jóvá, és a pénzt arányosan elosztva a nyári rendezvények, illetve a kultúralap támogatására és a városközpont fejlesztésére fordítja. Ez utóbbi kapcsán Vitkó Andrea (Híd) indítványát fogadták el, aki azt javasolta, hogy a Sétáló utca két végére telepítsenek automatizált sorompóként működő oszlopokat, amelyek megakadályozzák a behajtást. Az ezzel kapcsolatos általános érvényű rendeletet ugyanis sok autós megszegi, és a tiltás ellenére napközben is keresztülhaladnak a Sétáló utcán.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?