Idén is kiosztják a városi kitüntetéseket Királyhelmecen

Királyhelmec
Királyhelmec |

Idén is díjazzák a városért tevékenykedő egyéneket és csoportokat, illetve azokat, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamilyen területen.        

 

Molnár Ildikó, a városi hivatal közigazgatási és szervezési osztályának vezetője lapunknak elmondta, díszpolgári címet kaphat az a személy, aki nem a város lakosa, de a helyi közösségért elismerésre méltó tevékenységet fejtett ki. A nemrég módosított helyi érvényű rendelet szerint Királyhelmecen évente legfeljebb egy díszpolgári cím adható, míg korában több ilyen elismerést is oszthattak. A Pro Urbe Díj egyéneknek és csoportoknak adható, és ezzel pénzjutalom is jár. Az egyéni díjazottak eddig 300 eurós jutalmat kaphattak, ám a módosítás szerint ennek összegét az önkormányzat 500 euróra emelte, ugyanakkor azt is megszabta, hogy ilyen kitüntetésben egy évben legfeljebb hárman részesülhetnek. Királyhelmec Polgármesterének Díját szintén a településért munkálkodó személyek vagy csoportok kaphatják meg, ez is évi egy alkalommal, maximum három személynek adható. Mindhárom díj posztumusz is odaítélhető, amire az elmúlt években többször volt példa. A jelölés módja és határideje nem változott. Kitüntetések adományozására a helyieken kívül a városban működő intézmények vezetői és alkalmazottai, társadalmi, gazdasági szervezetek, egyesületek, érdekképviseleti szervek, valamint magánszemélyek tehettek javaslatot június 30-ig.

 

Kapcsolódó cikkünk

Az osztályvezető elmondása szerint, a Királyhelmeci Közös Tanügyi Hivatallal együttműködve a pedagógusnap alkalmából mist is kitüntetik a pedagógusokat. A város vezetése a kiemelkedő oktatói-nevelői munkájukért azokat díjazza, akiket erre az iskolájuk méltónak ítélt. Egy évben intézményenként egy pedagógus részesülhet ilyen elimerésben, melyhez a Caritate et patientia – Szeretettel és türelemmel jelmondatot tartalmazó emlékplaketten és oklevelen kívül személyenként 500 eurós pénzjutalom is járt. A közös tanügyi hivatalban kapott tájékoztatás szerint ezeket az elismeréseket nemcsak a város által fenntartott intézmények pedagógusai kaphatják meg, hanem a hivatalhoz tartozó szomotori és leleszi iskolákban dolgozók, valamint a Királyhelmecen működő szakközépiskola, gimnázium és speciális alapiskola pedagógusai is. A jelöléseket a tanintézményeknek február 15-ig kell eljuttatniuk a hivatalba. A 2018-as évhez hasonlóan idén a város területén működő oktatási intézményekben tanuló diákokat is jutalmazzák a tanév végén. A Polgármester Díját iskolánként egy diák kaphatja meg kiemelkedő tanulmányi eredményeiért, az elismeréshez 200 eurós pénzjutalom jár. Az iskolák jelölését május 31-ig várják.  

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?