Bayo négy évre aláírt a Celtichez

bayo

A Celtic Glasgow labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Vakoun Issouf Bayo, a DAC elefántcsontparti csatára. A klub honlapja a klubtörténet legnagyobb átigazolásaként emlegeti a transzfert.

A 22. életévét csütörtökön betöltő csatár négy évre írt alá a skót sztárcsapathoz. A DAC honlapján olvasható hír szerint a Celtic dubaji edzőtáborában csatlakozik új egyesületéhez, miután túlesik a kötelező orvosi vizsgálatokon. Az átigazolási díjat és a transzfer egyéb részleteit a klubok nem hozták nyilvánosságra.

A DAC-ból most először igazolt egy játékos a brit szigetekre, ráadásul egy komoly hagyományokkal rendező klubba, amely 1967-ben a BEK-et is megnyerte.

Bayo egy éve érkezett Dunaszerdahelyre egy tunéziai együttesből, és 2018-ban 32 mérkőzésen lépett pályára sárga-kék színekben. Ezeken 22 találatot szerzett és 9 gólpasszt adott. A Fortuna Ligában 25 mérkőzés / 14 gól, az Európa Ligában 4/3, míg a Slovnaft Cupban 3/5 volt a mérlege.

Az aktuális szezonban tíz góllal ő volt a DAC legeredményesebb játékosa, a bajnokság góllövőlistáján pedig a második helyen állt. Az elefántcsontparti válogatottba is behívták.

„Nyilvánvalóan sajnáljuk az egyik legjobb játékosunk távozását. Ugyanakkor klubként a DAC, beleértve a drukkereket is, akik szurkolása és szenvedélye folyamatosan motiválja a labdarúgóinkat, büszke lehet arra, hogy egy DAC-játékos felkeltette egy Európában is nagy hagyományokkal rendelkező klub figyelmét. Bayo ténylegesen megérdemelte ezt az átigazolást. A legjobbakat és egy virágzó pályafutást kívánok neki. Az átigazolás mindegyik résztvevőjének szeretném megköszönni az egész folyamat alatt tanúsított professzionális hozzáállásukat. Tudjuk, hogy meg kell erősítenünk az együttest, az elkövetkező hetekben keményen fogunk ezen dolgozni” – idézte a DAC honlapja Jan Van Daele sportigazgatót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?