Családja bosszújától rettegve egy hotelszobába zárkózott Thaiföldön egy szaúdi lány

Rahaf Mohammed al-Kunun

Egyelőre nem toloncolják ki a thaiföldi hatóságok azt a 18 éves szaúdi nőt, aki a családja elől menekülve elbarikádozta magát a bangkoki nemzetközi repülőtér egyik szállodájában.

Rahaf Mohammed al-Kunun, aki szombaton érkezett Bangkokba Kuvaitból, azt állítja: attól tart, hogy családja megöli őt, ha hazatér Szaúd-Arábiába.  

A thaiföldi bevándorlási hatóságok tanácskozni készülnek az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) képviselőivel arról, hogyan oldják meg a helyzetet. A bevándorlási hivatal vezetője cáfolta, hogy Szaúd-Arábia kérésére tartanák fogva a nőt a repülőtéren. 

A szaúdi külügyminisztérium szintén tagadta, hogy bangkoki nagykövetsége elkobozta volna az útlevelét. Egy Twitter-üzenetben azt tudatták, hogy a nőt a repülőtéren a thaiföldi bevándorlási törvények megsértése miatt tartóztatták fel. A thai hatóságok azt közölték, hogy a nőnek nem voltak meg a szükséges úti okmányai, és amiatt nem engedték belépni az országba, hogy nem rendelkezett hotelfoglalással és a visszaútra szóló repülőjeggyel.

Kunun a közösségi médiában hétfőn közzétett egy videót, amelyen látszik, hogy egy asztallal és egy matraccal eltorlaszolta hotelszobája ajtaját.

A nő a Reuters hírügynökségnek elmondta: egy kuvaiti családi vakációról menekült el Thaiföldre, és azt tervezte, Ausztráliába megy tovább, hogy ott menedékkérelmet nyújtson be. Állítása szerint őrizetbe vették azt követően, hogy kiszállt a repülőgépből, elvették az útlevelét, és azt közölték vele, vissza fogják küldeni Kuvaitba. Attól fél, hogy rokonai és a szaúdi nagykövetség munkatársai fogják őt várni Kuvaitban - közölte, hozzátéve, attól tart, veszélyben az élete, és a családja végezni fog vele. Elmondása szerint azért kérne menekültstátuszt Ausztráliában, mert

családja fizikailag, érzelmileg és verbálisan is bántalmazza őt, elnyomásban él, nem utazhat, nem vezethet autót. Rokonait nem azonosította, csak annyit árult el róluk, hogy nagy hatalmú szaúdi családról van szó. 

Szaúd-Arábiában a nők csak valamelyik férfi rokonuk engedélyével dolgozhatnak, utazhatnak, házasodhatnak, illetve vehetnek igénybe bizonyos egészségügyi kezeléseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?